Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan Ivo Žinić sa izaslanstvom Virovitičko-podravske županije

Sisačko-moslavačka županija bit će županija partner na sajmu “Viroexpo 2018”

Sisačko-moslavačka županija bit će županija partner na sajmu "Viroexpo 2018"

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije koje je vodio župan ove županije Igor Andrović boravilo je u radnom posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji. Domaćin izaslanstvu bio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa suradnicima, zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom.

Podsjetimo, za nedavnog posjeta Virovitičko-podravskoj županiji izaslanstva naše županije dogovoreno je da će Sisačko-moslavačka županija biti županija partner na sajmu Viroexpo u Virovitici, pa se tijekom današnjeg susreta u Sisku župan Žinić najprije zahvalio na pozivu virovitičko-podravskom županu  da sisačko-moslavačka županija bude partner na  23. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „Viroexpo 2018“,  koji će se u Virovitici održati od 23. do 25. veljače.

Suradnja u području znanosti,turizma, suradnja među dvjema razvojnim agencijama , izrada Masterplana prometa,izgradnja bolnica, suradnja na području poljoprivrede ,samo su neke od tema  istaknutih tijekom današnjeg susreta čelnika dviju županija i njihovih suradnika.

Župan Žinić istaknuo je sličnost između dvije županije:

 

 

Cilj objema županija trebaju biti koristi koje donose projekti financirani sredstvima iz fondova Europske unije naglasio je župan Igor Andrović

 

 

Smatra da će nedavno otvaranje poduzetničkog inkubatora u Novskoj  pridonijeti  zapošljavanju i ostanku mladih . Dodao je da će se u Virovitici, uz već postojeći poduzetnički inkubator, uskoro graditi još tri nova sredstvima dobivenim iz EU fondova što omogućuje samozapošljavanje mladih i njihov  ostanak u županiji i Hrvatskoj.

Izaslanstva su održala radni sastanak s timom za organizaciju nastupa Sisačko-moslavačke županije na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „Viroexpo 2018“, posjetila trgovinu Zajednice proizvođača Sisačko-moslavačke županije „Pun ceker“ na Gradskoj tržnica Kontroba Sisak, te tvrtku Applied Ceramics d. o. o. i Poduzetnički inkubator Sisak.

 

P1160235


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.