Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Tražimo od Vlade RH moratorij na Odluke MOL-a”

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak očekuje prijem kod premijera

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak očekuje prijem kod premijera

Uputit ćemo poziv Vladi da stavi moratorij na sve odluke koje danas promovira MOL uništavajući Inu , do okončanja pregovora Vlada RH- MOL oko otkupa dionica Ine.  Uputit ćemo zahtjev premijeru za hitnim prijemom u svrhu pomaganja i informiranja o stanju u Rafineriji, o tome što je to FCC za ovu Rafineriju. Nama je nevjerojatno da MOL gasi srce Rafinerije, jer ovo je postrojenje srce sisačke rafinerije, rekao je Predrag Sekulić nakon radnog sastanka kojeg su u ponedjeljak , 22. siječnja održali članovi  Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta.

Ako ćemo se našaliti to vam je kao da kupujete auto, a prodavatelj s vama dogovara koje ćete dijelove skinuti.

Udruga branitelja Domovinskog rata Ina Rafinerije u Sisku broji 600 članova, a svih  četrdeset radnika koje se planira otpustiti su branitelji, istaknuo je predsjednik ove udruge Ibrahim Novljaković.

Novljaković dodaje kako se ne radi samo o četrdeset ljudi, to postrojenje je srce rafinerije.  Kao da izvadite čovjeku srce i očekujete da će živjeti . Radi se o sudbini 600 ljudi, 200 radnika FCC, radnika uslužnih djelatanosti, a radi se sigurno i o sudbini grada Siska , Županije,energetske stabilnosti RH.

Nećemo dozvoliti da to ide na način na koji je to netko zamislio, do sada smo išli mirnim putem, spremni smo na sve vidove akcija i vjerujemo da će nas premijer primiti, dodaje Novljaković. Primali su nas do sada svi premijeri i predsjednici države. Primila nas je i predsjednica i zahvaljujemo se iskreno, kao Udruga branitelja, na njezinoj kratkoj i jasnoj reakciji.

Ako se moratorij ne ispoštuje svakako ćemo poduzeti određene akcije, nije u pitanju samo Rafinerija Sisak , nego cijela INA i ukoliko dođe do prosvjeda sigurno u prosvjedu neće sudjelovati samo par stotina ljudi.Razgovarat ćemo s našom Vladom, a namjere članova Uprave MOL-a su jasne i mislim da s njima nemamo o čemu razgovarati,zaključio je Sekulić.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.