Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Uručene nagrade zaklade “Iskra”

Dodijeljene 34 nagrade u 4 kategorije

Dodijeljene 34 nagrade u 4 kategorije

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, uručio je nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije.

Dodjela je održana u srijedu, 24. siječnja u Srednjoj školi Viktorovac , a sve okupljene, u ime škole domaćina ove svečanosti ,pozdravila je ravnateljica Koraljka Porić.

 

P1160064

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zahvalio je svim donatorima koji su svojim donacijama pomogli da ove godine nagrade dobije više učenika izrazivši zadovoljstvo velikom broju mladih koji se obrazuju za zanimanja iz prirodnih i tehničkih znanosti

 

 

P1160076

 

Jedna od stipendistica je Laura Sučec , učenica  3.  razreda  Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku.

Odlična učenica  je na Međunarodnom natjecanju u glazbeno – teorijskim disciplinama Kornelije osvojila 1. mjesto i 1. nagradu u disciplini „Teorija muzike“, 1. mjesto i 1. nagradu u disciplini „Solfeggio“ te 2. mjesto i 2. nagradu u disciplini „Harmonija“. Kao članica Pjevačkog zbora mladih „Mato Bučar“ Petrinja osvaja zlatnu plaketu u kategoriji tradicionalne glazbe te srebrnu plaketu u kategoriji klasične glazbe na Međunarodnom natjecanju zborova „Croatia Cantat“ 2016. te osvaja srebrnu diplomu na Festivalu glazbe Zagreb 2016. Laura je posebno ponosna na javni solistički nastup na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje 2017. uz samostalnu instrumentalnu pratnju.

 

 

Zaklada Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije osnovana je prije deset godina. Sisačko-moslavačka županija na taj je način željela pokazati da posebno cijeni i nagrađuje one najbolje, najtalentiranije i najangažiranije učenike te im dodjelom nagrade pruži dodatni motiv za rad. Upravo nekoliko stotina Iskrinih nagrađenih učenika budućnost su Sisačko-moslavačke županije i svi se možemo nadati da će kada završe svoje visoko obrazovanje privatni i poslovni život nastaviti u svojoj županiji.

Ove godine Zaklada Iskra dodjelila je  34 nagrade i to od ove godine u 4 kategorije: društveno – humanističko područje, prirodoslovno- matematičko i tehničko područje, glazbeno – umjetničko te područje sporta.

 

 

P1160061

P1160069

P1160074


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.