Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Više od 7 milijuna kuna za izradu Masterplana prometnog razvoja županije

Veliki investicijski ciklus na području županije

Veliki investicijski ciklus na području županije

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric, potpisali su u četvrtak 25. siječnja  u Sisku, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu Masterplana prometnog razvoja Sisačko – moslavačke županije.

Ugovorom vrijednim 7.039.079,20 kuna, za koji se dodjeljuje 85 posto bespovratnih sredstava iz fondova EU, omogućit će se izrada regionalnog strateškog dokumenta iz područja prometa, kako bi se osnažio razvojni potencijal i osigurali preduvjeti za održivi razvoj lokalne i regionalne mobilnosti.

 

P1160146

 

Župan Žinić istaknuo je da je na području županije u zadnje četiri godine uloženo  samo dvadesetak milijuna  kuna u cestovnu infrastrukturu, a da su samo prošle godine od ministarstva mora,prometa i infrastrukture dobili  iznos od  25 milijuna  kuna. Župan o najvažnijem projektu

 

 

Uz to važni projekti su i izgradnja mosta preko rijeke Odre, izgradnja Željezničkog kolodvora, rekonstrukcija  pruge od Odre do Siska nakon koje će se vlakom dolaziti do Zagreba za 30 minuta, izgradnja dijela državne ceste od Vratečkog prema Pokupskom u dužini od 2 kilometra, granični prijelaz Dvor – Novi grad.

Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU posebno je naglasio i ostale projekte koji se provode u našoj županiji

 

 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da je ovo 21. po redu ugovor o bespovratnim sredstvima, a ukupna vrijednost svih ugovora je 8,5 milijardi  kuna.

Uspješni smo u ugovaranju bespovratnih sredstava. Osobno sam izuzetno zadovoljan, rekao je ministar Butković. Radi se o  velikim projektima,  od Pelješkog mosta do  masterplanova koje su manje vrijednosti, ali su bitni. Ovakvi dokumenti će omogućiti analizu postojećeg stanja što se tiče prometnog sustava u županijama, ponuditi određena rješenja i mjere kako učiniti prometni sustavu učinkovit, uz naravno zaštitu okoliša i svega što je bitno“, rekao je Butković.

Ministar ujedno najavljuje kako će Hrvatske ceste, po dobivanju građevinskih dozvola ove godine, raspisati natječaj za gradnju, 200 milijuna kuna vrijednog projekta,  Odranskog mosta s pristupnim cestama.

 

 

Ministar je sa županom razgovarao i dovršetku Željezničkog kolodvora u Sisku, iznosu od 24 milijuna kuna pomoći  Županijskoj upravi za ceste… Ovu županiju, u konačnici, očekuje veliki investicijski ciklus, naglasio je Butković.

 

P1160171

 

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić je istaknuo kako je ta tvrtka počela provoditi odluke koje je Vlada donijela na svojoj sjednici održanoj u Sisku.

„Ja ću samo spomenuti,za ilustraciju,da je u razdoblju od 2012.do 2015.godine na području Županije uloženo svega 27 milijuna kuna u postojeću mrežu prometnica, što je iznos koji je jednak ulaganju samo u prošloj godini, samo u 2017.godini smo toliko novca uložili u prometnice na području Sisačko-moslavačke županije“, rekao je Škorić.

 

 

„Nastavak autoceste ovisi o završetku procesa restrukturiranja, financijskog i poslovnog, i dogovora s međunarodnim kreditnim institucijama koje danas imaju vrlo povoljne kredite, pojasnio je, u ovoj prigodi, ministar Oleg Butković.

Nakon potpisivanja Ugovora, ministar Butković i njegovi suradnici su u pratnji župana Žinića i njegovih zamjenika Romana Rosavca i Ivana Celjaka, obišao radove na sisačkom Mostu Gromova.

 

P1160153

P1160158

P1160167


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.