Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Zastupnik Lenart o Rafineriji Sisak

“To je problem koji se ne javlja prvi put”

"To je problem koji se ne javlja prvi put"

Željko Lenart, saborski zastupnik HSS-a, u srijedu, 24. siječnja  je u Hrvatskom saboru zatražio stanku kako bi govorio o problemu sisačke rafinerije.

„To je problem koji se ne javlja prvi put, ovo je već ne znam po koji puta da se u rafineriji smanjuje broj radnih mjesta i da se ide prema tome da se sisačka rafinerija zatvori. Dolazim iz Sisačko-moslavačke županije,koje je jedna od najvećih, ali i jedna od najsiromašnijih županija”, rekao je zastupnik Lenart te podsjetio kako je prošli tjedan govorio o Petrokemiji Kutina gdje se isto događaju nečisti poslovi.

“Sisak je grad koji je uvijek stajao na braniku Hrvatske i za vrijeme Turaka i za vrijeme Domovinskog rata, a ostao je bez željezare, bez mnogih obrtničkih mjesta, bez mnogih manjih firmi i sada bi trebao ostati kako sve izgleda i bez rafinerije“, upozorio je saborski zastupnik HSS-a.

“U priopćenju INA-e se govori da će se zatvaranjem FCC postrojenja ugasiti maksimalno 40 mjesta, a onda na dnu se kaže, ako unatoč nastojanjima ne uspijemo preraspodijeliti radnike unutar kompanije, oni će biti zbrinuti i dobiti otpremninu, znači također će dobiti otkaz. I koliko god se ovo pokuša zamotati u celofan i staviti jedna lijepa mašna, ovdje se ipak radi o uništavanju grada Siska, grada koji je postao spavaonica onih koji rade u Zagrebu, ili koji još možda spavaju u Sisku, a uskoro će spavati ili u Njemačkoj ili u Irskoj ili nekoj drugoj zemlji”, kazao je zastupnik Lenart te istaknuo kako jednostavno ne postoji dobar razlog zbog kojeg bi se zatvorila rafinerija Sisak.

“Mene zabrinjava što je lokalna vlast imala jedan mlaki stav prema tome što se događa u rafineriji Sisak,  a u rafineriji Sisak je čak i čelnik sindikata dobio otkaz što već dugo nisam čuo da se dogodilo u Hrvatskoj. Apeliram na predsjednika Vlade, na parlamentarnu većinu, ali i na sve nas da ne razmišljamo samo o čistoj dobiti, nego da razmišljamo o tim ljudima koji još uvijek žive u Sisku i u tom kraju, koji je postao toliko siromašan, da i svaki manji potres, dovodi do toga da ćemo dobiti jedan golemi prostor bez ljudi, bez hrvatskih građana. Država ubire jako puno novca, a jako malo se brine o imovini RH, pogotovo u ovom preostalom dijelu industrije koju imamo, a koja je praktički iščezla u Hrvatskoj, a tako i o građanima i o sudbinama radnika, njihove djece i onih koji bi trebali ostati ovdje u Hrvatskoj”, zaključio je zastupnik Lenart.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.