Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Želim da se i moj glas čuje”

Projekt UOSI Sisačko-moslavačke županije

Projekt UOSI Sisačko-moslavačke županije

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije provodi projekt „ŽELIM DA SE I MOJ GLAS ČUJE“. Projekt je financiran sredstvima iz proračuna Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz natječaj namijenjen projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2017./2018.

 

27537529_1799849416713108_1516365422_o

 

U sklopu projekta  u Petrinji je u utorak, 30. siječnja  održana edukativno – suportna radionica o primjeni asistivne tehnologije i potpomognutoj komunikaciji u predškolskom i nastavnom radu s djecom s teškoćama u razvoju.

Radionica je bila namijenjena struci – djelatnicima i aistentima škola i vrtića te roditeljima djece članova UOSI SMŽ, a odaziv je bio doista velik, rekla nam je izvršna direktorica Udruge i voditeljica projekta Aleksandra Milković:

 

 

„Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije zadnjih šest školskih godina osmišljava program Male škole za djecu s teškoćama u razvoju. Kroz iskustva iz prijašnjih godina provođenja programa Male škole primijetili smo da imamo dosta neverbalne djece. Odlučili smo stoga za ovu školsku godinu prijaviti Malu školu uz pomoć asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije. Kako smo u nekoliko projekata partneri s tvrtkom „E-glas“ iz Rijeke, htjeli smo stručnim djelatnicima – učiteljima i asistentima u školama Sisačko-moslavačke županije, ali i u vrtićima, predstaviti mogućnosti rada koje se tiču obrazovanja neverbalne djece“, objasnila je Aleksandra Milković, izvršna direktorica UOSI SMŽ.

Predavanje o asistivnoj tehnologiji održao je prof.dr.sc. Miroslav Vrankić, profesor na Tehničkom fakultetu u Rijeci i voditelj tvrtke E-glas koja djeluje pri Znanstveno – tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. U sklopu predavanja, Vrankić je održao i prezentaciju dostupnih pomagala.

 

 

Projekt se provodi tijekom cijele školske godine. Njegova primarna aktivnost je Mala škola koju u Maloj kući u Petrinji trenutno pohađa 16-ero djece s teškoćama u razvoju iz cijele naše županije. Osim programa Male škole i radne terapije u Maloj kući i Sobi čuda u Sisku, projekt obuhvaća i edukativne radionice za djelatnike škola i vrtića.

U sklopu projekta „Želim da se i moj glas čuje“ u Dječjem vrtiću Petrinjčica  održane su igraonice na kojima su prikazani konkretni primjeri primjene asistivne tehnologije u praksi. Do kraja godine ovakve igraonice bit će održane i u vrtićima u Sisku i Novskoj.

Partneri Udruge osoba s invaliditetom SMŽ u ovom projektu su: 1.Osnovna škola Petrinja, OŠ „Braća Ribar“ Sisak i Dječji vrtić „Petrinjčica“.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.