Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Županijski vijećnici HNS-a o gospodarstvu u županiji

“Rafinerija mora nastaviti sa radom, a Petrokemija pronaći strateškog partnera”

"Rafinerija mora nastaviti sa radom, a Petrokemija pronaći strateškog partnera"

O najavi prekida rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji i najavi otpuštanja 40-ak radnika, te opstojnosti Petrokemije Kutina na tiskovnoj konferenciji  u srijedu 24. siječnja, govorili su županijski vijećnici Hrvatske narodne stranke liberalni demokrati  Adelina Ivković i  Ivan Nekvapil.

Ova je stranka prva progovorila o problemu s kojim se susreće Rafinerija u Sisku , istaknula je županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković, podsjetivši da je aktualni predsjednik ove stranke Ivan Vrdoljak, u vrijeme dok je bio ministar gospodarstva svojim radom postigao da se rafinerija nafte u Sisku ne zatvori. Posebno bitnim smatra zaključak bivšeg saziva Gradskog vijeća Grada Siska:

 

 

Petrokemija mora pronaći strateškog partnera, kako se situacije poput trenutne, vezane uz isporuku plina ovoj kutinskoj tvornici, ne bi ponovile. Iako Petrokemija nije prekinula proizvodnju zahvaljujući isporuci plina od drugog dobavljača ipak se očekuje i isporuka od Ine, koja je, uključena u dvije gospodarske priče u Županiji, onu s Rafinerijom u Sisku i onu s kutinskom Petrokemijom, naglašava županijski vijećnik HNS-a Ivan Nekvapil

 

 

Stav Hrvatske narodne stranke je jasan – Rafinerija u Sisku mora nastaviti s radom, a Petrokemija pronaći strateškog partnera.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.