Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

18. Dani meda “Zlatna pčela”

13. Županijsko ocjenjivanje meda

13. Županijsko ocjenjivanje meda

18. Dani meda „Zlatna pčela“ i 13. Županijsko ocjenjivanje meda, proteklog su vikenda održani u Topuskom.

Ovu manifestaciju Zajednica pčelarskih udruga Sisačko-moslavačke županije, Top-Terme d.o.o. i Turistička zajednica Općine Topusko organizirale su  pod pokroviteljstvom župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića, Turističke zajednice SMŽ i Općine Topusko.

Slavko Kaurić, predstavnik organizatora Zajednice pčelarskih udruga Sisačko-moslavačke županije, Turističke zajednice Topusko te Top Termi Topusko u kojima se manifestacija održavala, rekao je kako se pčelarima uvijek nastoje ponuditi aktualne teme, stoga su neka od predavanja bila na temu Kako pčelariti u izmijenjenim agro-okolišnim uvjetima,  te kako hraniti pčele u funkciji veće produktivnosti.

Pčelari Sisačko-moslavačke županije,  na 13. ocjenjivanje meda prijavili su 98 uzorka od šest vrsta meda. O značenju ove manifestacije za pčelare, Dražen Kocet iz Hrvatskog pčelarskog saveza,

 

 

Manifestaciju je pratila pčelarska izložba, prodaja pčelinjih proizvoda i opreme te stručno-znanstveni skup na kojemu su uz domaće sudjelovali i predavači iz Slovenije i Srbije.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.