SMŽ

23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO

Sisačko-moslavačka županija je županija partner sajma

Sisačko-moslavačka županija je županija partner sajma

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec nazočili su danas svečanom otvorenju 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO u Virovitici.

 

 

Sajam koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade RH, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva turizma, otvorio je, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na sajmu VIROEXPO, koji od svog pokretanja, 1996. godine bilježi stalni rast u broju i kvaliteti izlagača ove godine izlažu gospodarstvenici iz 29 zemalja.

 

 

Na svečanosti otvorenja nazočnima su se obratili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u ime županije partnera sajma, Veleposlanik Republike Albanije u RH Ilir Melo u ime zemlje partner i na kraju izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 

U svom obraćanju prilikom otvorenja sajma, župan Ivo Žinić istaknuo je slijedeće,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/02/zup-1.wav?_=1

 

Također, osvrnuo se i na povezanost Siačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/02/zup-2.wav?_=2

 

Župan Ivo Žinić pozvao je sve okupljene da posjete štand Sisačko-moslavačke županije, te se zahvalio na gostoprimstvu. Također, svim gospodarstvenicima i izlagačima zaželio je da postignu određene dogovore kako bi naše gospodarstvo u budućnosti napredovalo, te kako mladi ljudi ne bi napuštali zemlju.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version