Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Broj kaznenih djela u prošloj godini najmanji unazad 10 godina

Sigurnost u cestovnom prometu načelnik je ocijenio kao dobru

Sigurnost u cestovnom prometu načelnik je ocijenio kao dobru

Jedna od točaka Dnevnog reda 6. sjednice Županijske skupštine SMŽ bilo je i izvješće o stanju sigurnosti i rezultatima rada Policijske uprave Sisačko-moslavačke u 2017. godini kojeg je Skupštini predstavio načelnik Luka Pešut i kojeg su vijećnici, sa 35 glasova za, jednoglasno prihvatili.
 

Načelnik Policijske uprave Luka Pešut istaknuo je kako je na području Policijske uprave tijekom prošle godine prijavljeno ukupno 1.487 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti.

 


 

Počinjena su i razriješena tri ubojstva, dva teška, dok je bilo sedam pokušaja ubojstava – rekao je Pešut te dodao kako su u prošloj godini počinjena 794 kaznena djela protiv imovine što je najmanji broj unazad 10 godina.

 


 

U 2017. godini zabilježeno je 66 kaznenih djela organiziranog kriminaliteta što je 26,7% manje nego u 2016. godini – naglasio je načelnik te naglasio kako se i dalje posebna pozornost posvećuje istraživanjima kaznenih djela ratnog zločina, od kojih su u 2017. godini uspješno razrješena tri, dok novo prijavljenih nije bilo, a za 17,2 % smanjeni su i prekršaji narušavanja javnog reda i mira.
 
Sigurnost u cestovnom prometu načelnik je ocijenio kao dobru i dodao kako je ukupan broj prekršaja na razini prethodne godine, oko 40 tisuća:

 

 

Prošle godine je, nažalost, zabilježeno 342 požara što je 129,5% više nego prethodne godine, dvije osobe su smrtno stradale, a počinjena materijalna šteta je oko 8,8 milijuna kuna što je 56,7% više nego 2016. godine. – kazao je načelnik.
 

Stanje sigurnosti u županiji Pešut je ocijenio kao zadovoljavajuće, ali da mjesta za napredak uvijek ima te izrazio nadu kako će rezultati u budućnosti biti još i bolji.
 


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.