Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dinamična floristička prezentacija Tihomira Koščaka

Humanitarno za OB “dr. Ivo Pedišić” Sisak

Humanitarno za OB "dr. Ivo Pedišić" Sisak

„Valentinovo i Uskrs 2018. godine te vjenčana floristika bile su vodeća tema cvjetne radionice/prezentacije održane u organizaciji Ceha cvjećara i vrtlara Udruženja obrtnika Sisak i Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

 

IMG_1793

 

Prezentaciju u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije vodio je ugledni hrvatski florist Tihomir Košćak, vlasnik cvjetnog ateljea „Luna“ iz Koprivnice, dobitnik mnogobrojnih priznanja struke kao i nositelj nekoliko prvih mjesta na međunarodnim florističkim natjecanjima.

 

IMG_1800

 

Brojni posjetitelji uživali su u izvedbi cvjetnih instalacija i aranžmana.

 

IMG_1851

 

Cvijeće iz svakodnevne cvjećarske ponude spojeno s uporabnim materijalima iz primjerice električarskih ili stolarskih obrtničkih radiona pretočeno je u eklektične proljetne instalacije.

 

IMG_2062

 

Uz uporabu ostalih industrijskih materijala kao što su vuna, filc ili papir, upotrebljavani su i prirodni materijali koje možemo pronaći u vlastitom dvorištu; granje ili mahovina.

 

IMG_2054

 

Odmak od klasičnog poimanja vjenčanog buketa prikazan je kroz nekoliko primjera neuobičajenih umjetničkih instalacija; statičnih poznatih oblika primjerice torte ili kišobrana do fluidnih ili kaskadno isprepletenih oblika žice i vune.

 

IMG_2063

 

Harmonične instalacije su po završetku prezentacije izložene te se za njih i dalje mogu izdvojiti donacije u svrhu humanitarne akcije za bolnicu Dr. Ivo Pedišić.

 

IMG_2043

 

Uz ovu kreativnu i nadasve inspirativnu prezentaciju Tihomira Košćaka te svesrdnu podršku asistenta Jurja Čole, kolege iz cvjećarske struke imali su jedinstvenu priliku ujedno i artikulirati problematiku u poslovanju cvjećara odnosno florista. Naime, u vrlo dinamičnom prezentatorsko-diskusijskom okruženju naglašena je problematika nelojalne konkurencije, rada na crno te općenito nomenklature cvjećarske djelatnosti u Nacionalnoj klasifikacijskoj djelatnosti (NKD 2007).

 

Umjetnička vrijednost svake instalacije ili aranžmana nastalog u cvjećarskoj radionici, dosadašnjim NKD-om se sustavno degradira.

 

IMG_2047

 

Grad Sisak s bogatom cvjećarskom poviješću ponovno se upisao na kartu cvjećarskih prezentacija zahvaljujući predsjednici županijskog Ceha Sanji Leskovar Barbić i predsjedniku lokalnog Ceha vrtlara i cvjećara, Borisu Lemaiću koji vlastitu ljubav spram struke nesebično dijele, privlačeći i nas ostale sugrađane na „cvjetnu stranu“.

 

IMG_2056

 

Prezentaciju su svojim dolaskom i prigodnim obraćanjem podržali i predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger u pratnji supruge, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić te glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić.

 

IMG_1905


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.