Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Donacija PBZ-a Rukometnom klubu Čazma

“Želja PBZ-a bila je da sredstva idu prvenstveno onima koji rade s djecom”

"Želja PBZ-a bila je da sredstva idu prvenstveno onima koji rade s djecom"

Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i Stjepan Kezele, tajnik Rukometnog kluba Čazma, uz prisustvo župana Damira Bajsa, potpisali su Ugovor o donaciji PBZ-a Rukometnom klubu Čazma.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, prošle godine potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum bio je temelj za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših pedesetak udruga i ustanova koje su ostvarile donacije veće od 600 tisuća kuna.

 

rkca18DSC_0154

 

Rukometni klub Čazma osnovan je 23. siječnja 2013. godine kako bi se pobudio interes za treniranjem rukometa u gradu Čazmi. Od toga dana, rukometni klub raste iz dana u dan, a danas broji čak 90 registrirane djece. Natječe se u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi sjever, sa tri godišta 2002. mlađi kadeti, 2004. dječaci A i 2006. dječaci B. Natječu se i minirukometaši na otvorenom prvenstvu u Rugvici, a od ove godine imaju i seniorsku ekipu koja nastupa u 4. ligi centar.

Inače, RK Čazma počeo je okupljati i žensku ekipu, što je očito pun pogodak, s obzirom da sve više djevojčica iskazuje interes za rukometom. Njihove minirukometašice dio su regionalne lige gdje drže visoko 2. mjesto. Brojnim utakmicama prošle sezone ostvarili su velike ekipne rezultate, ali i nekoliko pojedinačnih ostvarenja kao što je najbolji golman i najbolji igrači turnira, stoga ova donacija PBZ-a u iznosu od 10.000,00 kuna zasigurno ide u prave ruke, za još bolji i uspješniji rad kluba.

 

rkca18DSC_0167

 

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, osiguravanjem donacija pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ova donacija PBZ-a od preko 600 tisuća kuna je najveća donacija uopće u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije, a na taj način u ovom slučaju PBZ kao banka se pokazuje socijalno odgovornom i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Tako je Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazala i socijalnu osjetljivost u sredini u kojoj posluje.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o provođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Na taj način objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

 

rkca18DSC_0220

 

„U RK Čazmu počela su nam dolaziti djeca, ne samo iz Čazme, već i iz Bjelovara, Križa i Ivanske, jer imamo trenerski tandem koji super funkcionira i napreduje. Prošle sezone odigrali smo 217 službenih utakmica, u 7 liga natjecanja. Ipak, najviše se trenutno ponosimo sa ženskim rukometom, jer smo pokrenuli još jedan ženski sport u našem gradu. Ove godine cilj nam je odraditi još više utakmica, pogotovo s klincima. Imamo fenomenalnu suradnju sa Županijom i mogu zahvaliti svima koji su uz nas.“, rekao je tajnik Stjepan Kezele.

„Donacije PBZ-a prvenstveno smo namijenili za pokriće troškova mlađih uzrasta. Znamo koliko je danas teško financirati sportske klubove, ali vidim da vama to ide uspješno. Jedina budućnost je rad s mladima i proizvodnja vlastite baze i igrača, generalno hrvatskog rukometa. Nadam se da će vam ova sredstva biti od pomoći u zatvaranju godišnje konstrukcije i kvalitetno utrošena.“, izjavio je Mario Lončar.

„Želja PBZ-a bila je da sredstva idu prvenstveno onima koji rade s djecom i ja to u potpunosti podržavam. RK Čazma je jedan od najmlađih kluba, ali u tih pet godina puno se napravilo i ja zahvaljujem ljudima koji su u upravi što su htjeli to pokrenuti. U vrijeme kada se to radi volonterski, kada se ulaže svoje vrijeme i znanje da se pomogne mladima, nije baš tako često niti jednostavno. Drago mi je da je pokrenut sport i za djevojčice i ja se nadam da će vam ova donacija pomoći, a Županija će i kroz svoj dio poduprijeti klub.“, zaključio je župan Bajs.


bbz.hr


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.