Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

“Fašnik u Kutini”

Gradom zavladala Fašnička Republika

Gradom zavladala Fašnička Republika

Turistička zajednica grada Kutine, zajedno sa partnerom Fašničkom udrugom “Kobre” i ove godine je organizirala  manifestaciju “Fašnik u Kutini – FUK” . Niti snježne padaline  nisu mogle spriječiti Fašničku povorku koja je oživjela pokladne običaje, pjesmu, ples i  ludost kroz gradske ulice.

 

 povorkagradd

coprnice

talijani

čamac2

 

Krenuvši u povorci s Gradske tržnice maškare su stigle na cilj, gradski trg u Kutini, gdje su se na pozornici predstavile brojnim građanima. Voditelj i aktualni čelnik Fašničke Republike od subote, 3.veljače  je Ivan Grozni Smuk koji je nakon duhovitog proglasa ključeve preuzeo od kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Prednost u predstavljanju na pozornici  i ovaj su puta imala djeca. Vrtić je svake godine najaktivniji sudionik Fašničke povorke a ove godine predstavile su se 4 vrtićke grupe, koje su od gradonačelnika dobile i zahvalnice za sudjelovanje u ovoj priredbi.

 

 vrtic

djeca

 

Od odraslih tu su bile zmije domaćice – Kobre, te brojne udruge iz gradova s kojima Kobre njeguju dobre odnose i uzvraćaju im posjetima. Maškare iz Ivanić Grada, Udruge Talijana Dante, te Varaždinke bile su posebno elegantne, a ni humora nije nedostajalo.

 

fuk

camac

can

svrake

 

Fašnik kao i svake godine znak je prizivanja proljeća a fašničko ludovanje u Kutini završava 13.veljače tradicionalnim Fašnikom u Kutinskom Selu.

 

fuk2018

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.