Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Humanitarna izložba za nabavku uređaja za magnetnu rezonancu

U Galeriji Muzeja Moslavine izložba će biti otvorena do 7. veljače

U Galeriji Muzeja Moslavine izložba će biti otvorena do 7. veljače

U Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini, 31. siječnja 2018.  otvorena je Humanitarna izložba prodajnog karaktera u svrhu nabave uređaja za magnetnu rezonancu.

Opća bolnica „dr.Ivo Pedišić“, te župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, potaknuti činjenicom da je sisačka jedina županijska bolnica koja nema uređaj za magnetnu rezonancu, a koji bi značajno unaprijedio kvalitetu života svih stanovnika Sisačko-moslavačke županije, pokrenuli su akciju za prikupljanje sredstava za nabavku uređaja.

Brojni akademski slikari iz županije, te iz drugih gradova, uz potporu časopisa Vijenac i Matice Hrvatske, donirali su svoja djela, koja su zatim prezentirana na prodajnim izložbama. Prva se održala u Sisku, u ožujku, druga u Zagrebu u prosincu 2017., dok je ova sinoćnja u Kutini treća. U akciju su se uključile i pojedine jedinice lokalne samouprave s područja naše županije. Grad Glina je 200 tisuća kuna, a grad Kutina do sada 100 tisuća kuna.

Više kutinski gradonačelnik Zlatko Babić

 

 

Akciju su podržali i gradovi Novska, Popovača i Petrinja, a nesebičnom donacijom od 100 000 kn pridružio se i biskup Vlado Košić. Najveću podršku ovoj akciji pružila je tvrtka HEP doniravši milijun kuna. Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić zahvalila  se svim umjetnicima, te ukazala na vrijednost i potrebu za ovim uređajem. Istaknula je da županija posebnu pozornost posvećuje upravo zdravstvu, kako bi svi građani imali jednaka prava.

 

 

Novi aparat od velike je važnosti što ističe i ravnatelj OB „dr. Ivo Pedišič“ dr. Tomislav Dujmenović.

 

 

Vjerujem da će se po završetku akcije kupiti uređaj kojim će se napokon omogućiti adekvatan zdravstveni pregled svim pacijentima na odjelu radiologije, zaključio je ranatelj Dujmenović. Prodajnu izložbu postavili su djelatnici Muzeja Moslavine na inicijativu Grada Kutine. O samoj organizaciji izložbe, ravnateljica Muzeja Moslavine, Jasmina Uroda Kultić.

 

 

Više o samim umjetnicima, kustos Muzeja Moslavine Mladen Mitar:

 

 

Izložba  će u Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini  biti otvorena do 7. veljače.

 

P1160257P1160256P1160255P1160250

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.