Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Koncert Zrinke Posavec povodom Valentinova

U subotu, 10. veljače u 19 sati u Hrvatskom domu u Petrinji, ulaz slobodan!

U subotu, 10. veljače u 19 sati u Hrvatskom domu u Petrinji, ulaz slobodan!

Zrinka Posavec nastavlja Panonsku turneju nastupom u Petrinji 10. velječe. Koncertom u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji Zrinka Posavec u pratnji pijanistice Kristine Bjelopavlovlović Cesar nastavlja svoju veliku međunarodnu Panonsku turneju na kojoj će koncerte održati u panonskim gradovima Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije.

Ovo je treći puta da Zrinka Posavec nastupa u Petrinji, ovoga puta s posve novim programom u toplom zvuku ljubavnih pjesama koje će nas uvesti u Valeninovo. U program su uvrštene pjesme iz Hrvatske, posebice Slavonije i etno pjesme iz cijele regije, obojane čežnjom Orijenta i sefardskih bravura.

 

 

Zrinka Posavec i sama je autorica novih skladbi pisanih u duhu etno glazbe, njezine velike ljubavi kroz koju već godinama pred publikom iskazuje svoj umjetnički sjaj. Dio njezinih autorskih pjesama naslonjen je i na šansonu koja je simbol hrvatske domaće glazbe u proteklih 60 godina.

Zrinka Posavec je pjevačica, etnomuzikologinja, glazbena pedagoginja i skladateljica. Osim toga, akademski je obrazovana glazbenica koja je život posvetila glazbi. Moto njezinog glazbenog puta kao i svakog koncerta na kojem se duboko i iskreno kroz muziku predaje publici je da „glas otkriva dušu, strast i želje“.

Na koncertu u Petrinji uz Zrinku Posavec nastupit će i vrsna pijanistica, kristalnog zvuka i osebujne interpretacije Kistina Bjelopavlović Cesar.

Koncert počinje u 19 sati i besplatan je za sve posjetitelje.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.