Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan “Molitveni doručak”

Uloga kršćana u politici u Hrvatskoj i Europi

Uloga kršćana u politici u Hrvatskoj i Europi

Peti po redu „Molitveni doručak“  u organizaciji Sisačke biskupije i njenog Ureda za promicanje socijalnog nauka održan je u Velikom Kaptolu  povodom osme godišnjice uspostave biskupije. Tom je prigodom zastupnik u Hrvatskom saboru dr. Davor Ivo Stier održao izlaganje o ulozi kršćana u politici u Hrvatskoj i Europi.

 

dor10

 

Sisački biskup Vlado Košić je istaknuo kako na ovom „Molitvenom doručku“ okupljaju političare koji su, prije svega, katolici.

„Drago mi je da je sve veći interes i da je danas među nama Davor Ivo Stier koji je bio ministar vanjskih poslova i ugledan čovjek našeg Hrvatskog sabora. Čut ćemo što on govori o tome i kako bi mi kao Kršćani trebali razmišljati i o toj važnoj djelatnosti za naš narod, a to je politika.“ Iskazao je i zadovoljstvo jer je upravo Sisačka Biskupija domaćin ovom susretu,

 

 

Davor Ivo Stier zahvalivši se što ga je upravo Sisačka biskupija pozvala da govori o ovoj temi, istaknuo je da se ovakav format „Molitvenih doručaka“ prakticira kako u Hrvatskom saboru tako i u Europskom parlamentu. Mišljenja je da ako se radi za zajedničko dobro, nije važno treba li u politici biti kršćanin ili ne.

 

 

„To je razina naše demokracije i to mijenja cijelo hrvatskog društvo“, dodao je Stier. O samoj temi istaknuo je slijedeće,

 

 

„Bez njih demokracija slabi i degenerira u neku od demagoških oblika koji na kraju mogu dokrajčiti i samu demokraciju.“

Zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, te predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić na  „Molitvenom doručku“ je bio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Iskazavši zadovoljstvo, rekao je kako po treći puta prisustvuje  „Molitvenom doručku“, na kojem se uvijek razmatraju teme vezane za život.

 

 

Današnja Europa nerado govori o ulozi kršćanstva u oblikovanju budućnosti demokratskih društava na starom kontinentu. Za mjesto u javnom prostoru i politici,unatoč poteškoćama, kršćani se moraju izboriti, jer je to osim za kršćane, važno i za opstanak istinske demokracije, zaključak je dr. Stiera.

 

dor11

dor3

dor4

dor5

dor7

dor8

dor99

stier2

stier33

dor1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.