Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Općina Lekenik donijela Oduku o odvajanju otpada

Uskoro i reciklažno dvorište

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je kako vjeruje da je najveći dio lokalnih jedinica do danas donio odluke o odvajanju otpada, a za one koje to još nisu učinile dat će kratki rok da to učine kako bi izbjegle penale. Najavio je da će u sljedećih 15 dana komunicirati s jedinicama lokalne samouprave i zamoliti ih da dostave svoje oduke u ministarstvo, a vjeruje da će one na to pozitivno reagirati.

Lokalne jedinice trebale su do 1. veljače donijeti odluku o javnoj usluzi prikupljanja, odnosno odvajanja otpada, a ministar vjeruje da je najveći dio pristupio tom poslu te u idućim danima očekuje od njih da te odluke dostave u ministarstvo.

Jedna od općina u našoj županiji koja je donijela ovu Odluku je Općina Lekenik. Načelnik Ivica Perović

 

 

Perović podsjeća kako u resornom ministarstvu do 15. veljače očekuju iskazivanje potreba za količinom potrebnih spremnika, jer će njihova nabavka biti sufinancirana iz fondova Europske unije u iznosu od 85 posto, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost . U tijeku je i postupak dobivanja građevinske dozvole za reciklažno dvorište, dodaje Perović

 

 

U Odluci o razvrstavanju otpada je i definiran odvoz glomaznog otpada dva puta godišnje, te odvoz miješanog otpada jednom tjedno.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.