Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Otvorena ambulanta za uslugu UZV dijagnostike

U Specijalnu bolnicu u Lipiku dolaze pacijenti s područja četiri županije

U Specijalnu bolnicu u Lipiku dolaze pacijenti s područja četiri županije

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku otvorila je novu ambulantu u kojoj će pružati uslugu Ultra zvučnu fizijatrijsku dijagnostiku, vršiti dijagnostički ultrazvuk lokomotornog sustava.

Uvođenjem novog dijagnostičkog uređaja u bolnici očekuju povećan interes pacijenata za liječenjem i smještajnim kapacitetima. Uz do sada postignute visoke standarde rehabilitacijskog liječenja, uvođenjem u rada UVZ fizijatrijske dijagnostike Grad Lipik se dodatno promovira kao mjesto za lječilišni turizam i medicinsku rehabilitaciju.

 

l1

 

Kako je na svečanosti otvorenja početka rada nove ambulante rekao Darko Kelemen, ravnatelj bolnice, „Ovo je slijed terapeutskih, ali i dijagnostičkih usluga bolnice koja se razvija u pravcu  da postane regionalni rehabilitacijski centar“.

Njegov zamjenik, dr. Ivan Pavao Čevizović, ističe kako se  nastavlja s unapređivanjem brige za pacijente, s ulaganjem u znanje kao i u infrastrukturu.

„Ultrazvuk će našim pacijentima omogućiti da brže i na jednom mjestu dobiju uvid u svoje zdravstvene probleme, samim time našim liječnicima i fizioterapeutima ciljano se postaviti te pružiti kvalitetniju rehabilitaciju“, naglašava Čevizović.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku dolaze pacijenti s područja četiri županije, a kroz bolničku medicinsku rehabilitaciju i iz cijele Hrvatska. Veliki broj pacijenata je s područja Grada Novske i Sisačko moslavačke županije.

 

 

Uvijek smo ponosni na naše liječnike i djelatnike Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku, rekao je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika

 

 

Za uređaj je izdvojeno 250 tisuća kuna sredstava bolnice, a kako je najavio župan Alojz Tomašević Požeško-slavonska županija će sudjelovati sa sto tisuća kuna za uređaj, što će omogućiti proširenja i nadogradnju uređaja i za ostale vrste UVZ pregleda.

Radi se o „Phillips affiniti 50“ ultrazvučnom uređaju, o  visokoj klasi uređaja koji omogućuje bolju dijagnostiku. Uređaj ima visoku rezoluciju što će omogućiti liječnicima precizniji i brži pregled pacijenata, rekao je Andrej Bubalo, predstavnik tvrtke Phillips za Hrvatsku, koji su ugradili uređaj u novoj ambulanti, te dodao

 

 

Liječnici su već prošli edukaciju rada na UVZ uređaju za fizijatrijsku dijagnostiku, a u planu je i daljnje usavršavanje.

 

l3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.