Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski projekt strateški investicijski projekt RH

Vrijednost projekta je 431 milijun kuna

Vlada je strateškim investicijskim projektima proglasila tri projekta – “Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije-Zagreb istok“, “Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Petrinja“ te “Aglomeraciju Umag-Savudrija-Novigrad istarski“ ukupne vrijednosti 1,874 milijarde kuna od čega se iz sredstava fondova EU planira osigurati 1,045 milijardi kuna, obrazložila je na sjednici u četvrtak potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva,  poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Petrinja“ projekt je vrijedan nešto više od 431 milijun kuna, investitor je trgovačko društvo Privreda d.o.o. za javnu vodopskrbu i odvodnju. Projekt se odnosi na rekonstrukciju sustava javne vodoopskrbe, rekonstrukciju i izgradnju sustava javne odvodnje i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Gradaonačelnik Petrinje Darinko Dumbović  zahvalio se Vladi Republike Hrvatske

 

 

Dodajmo kako je u sklopu ovoga projekta predviđena  i rekonstrukcija magistralnih cjevovoda i vodoopskrbne mreže  u Petrinji s ciljem povećanja kvalitete i sigurnosti opskrbe pitkom vodom te smanjenja gubitaka u vodoopskrbnoj mreži sa sadašnjih 63 na 30 posto.

Svrha projekta je omogućiti razvoj i poboljšanje standarda pružanja usluga javne odvodnje i vodoopskrbe na području aglomeracije Petrinja.

 

 

Dumbović podsjeća kako je Grad Petrinja aplicirao više od 500 milijuna kuna, gradski proračun nije opterećen dugoročnim kreditima . Tako će se nastaviti i dalje, kandidrati novih 500 milijuna kuna  i iskoristiti sve mogućnosti koje pruža vladina razvojna strategija, a koja se posebno odnosi na ratom stradala područja, područja od posebnog državnog interesa.

 


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.