Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Počast poginulom hrvatskom dragovoljcu Krešimiru Brajdiću

Bio je istinski domoljub

Bio je istinski domoljub

U utorak, 06. veljače obitelj, prijatelji, hrvatski dragovoljci iz Budaševa i Komareva, predstavnici udruga mjesta Budaševa, predstavnici mjesnih odbora Budaševa i Novog Sela Palanječkog odali su dužnu počast hrvatskom dragovoljcu Krešimiru Brajdiću.

Okupivši se u Budaševu na desetgodišnjicu smrti Krešimira Brajdića zajedno su se pomolili za sve poginule hrvatske branitelje Budaševa i zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima u Budaševu, zatim obišli grob Krešimira Brajdića, zapalili svijeće i položili cvijeće, pomolili se i tugom, sjećanjem i ponosom se prisjetili Krešimira iako je zauvijek u njihovim srcima, kao o ostali hrvatski branitelji za koje su okupljeni zapalili svijeće kod centralnog križa hrvatskim braniteljima na groblju VIktorovac.

U crkvi Blaženoga Alojzija Stepinca održana je misa za Krešimira Brajdića uz nazočnost velikoga broja vjernika, rodbine, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca.

 

Krešimir Brajdić Viktorovac

 

Krešimir Brajdić je točno prije deset godina preminuo u tridesetpetoj godini života od posljedica teškog ranjavanja 1991. u Komarevu.

Kao jedan od  najmlađih sudionika, dragovoljaca domovinskog rata priključio od prvog dana u borbu za samostalnu i voljenu Hrvatsku. Kao istinski domoljub hrabro sa samo osamnaest godina dragovoljno je sudjelovao u obrani domovine na prvoj crti bojišnice u Komarevu.

Teško je ranjen u Komarevu  i  sa teškim posljedicama ranjavanja isto tako hrabro se borio godinama, ali je nažalost prerano preminuo, međutim ostaje zauvijek zapamćen u srcima svojih najbližih, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca i suboraca iz Budaševa, 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ i 57. brigade „Marijan Celjak“.

Obitelj, članovi ribolovne udruge ŠRU „Vidra“ Budaševo i UHDDR T.O. Budaševo pripremaju i najavljuju spomen natjecanje u ribolovu u spomen na Krešimira Brajdića u svibnju ili lipnju ove godine koje se planira kao tradicionalno u narednim godinama.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.