Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Posjet Veleposlanstvu BiH u Hrvatskoj

Nastavlja se dobra suradnja s VBNM Grada Siska

Nastavlja se dobra suradnja s VBNM Grada Siska

Članovi Predsjedništva Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska na čelu sa predsjednikom Vijeća Adisom Keranovićem posjetili su dana 20. veljače 2018. godine Veleposlanstvo BiH u RH gdje ih je primila izvanredna i opunomoćena Veleposlanica BiH u RH Nj.E. gđa. Renata Paškalj.

Na inicijativu Vijeća nastavljena je dosadašnja dobra praksa posjeta nizu veleposlanstava u RH, gdje se posebno ističe kvalitetna suradnja sa Veleposlanstvom BiH u RH. U ime Vijeća sastanku su prisustvovali Adis Keranović, Ćeho Keranović, Alija Avdić i Enis Dugonjić.

 

SLIKA_1

 

U samom uvodnom dijelu obratila se uvažena Veleposlanica koja je zahvalila na inicijativi Vijeća te naglasila kako je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska prvo Vijeće u RH koje je Veleposlanica primila na radni sastanak te da je u svom dosadašnjem radu pokazalo kvalitetu u provođenju programa i projekata. Navedeno je Veleposlanica potvrdila praćenjem programa Vijeća tijekom dosadašnje suradnje, putem web stranice Vijeća kao i putem medija.

Posebno je zadovoljstvo iskazala što je članove Predsjedništva Vijeća mogla primiti u novoj zgradi Veleposlanstva na adresi Pantovčak 162A koja je otvorena u studenom 2017. godine, zgradi koja je znak dobrih susjedskih i prijateljskih odnosa BiH i RH te zgradi u koju uvijek dobrodošlicu imaju članovi i predstavnici Bošnjaka u RH.

Tijekom daljnjeg iznimno zanimljivog i konstruktivnog sastanka razgovaralo se o položaju i statusu bošnjačke nacionalne manjine na području SMŽ i Grada Siska, ali isto tako i na razini RH. Također je iznesena problematika nacionalnih manjina, važni strateški projekti kao i dugoročni i kratkoročni ciljevi rada Vijeća.

 

SLIKA_2

 

Na samom kraju doneseni su zajednički zaključci koji su usuglašeni te se očekuje nastavak kvalitetne suradnje Vijeća i Veleposlanstva. I uvažena Veleposlanica i članovi Predsjedništva Vijeća izrazili su zadovoljstvo te najavili kako očekuju slijedeći radni sastanak i posjet Veleposlanice Gradu Sisku i bošnjacima Grada Siska i SMŽ.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.