Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Potpisani Ugovori o korištenju poslovnog prostora

Županija pomaže udrugama proisteklim iz Domovinskog rata

Županija pomaže udrugama proisteklim iz Domovinskog rata

U ime Sisačko-moslavačke županije župan Ivo Žinić potpisao je s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ugovor o korištenju poslovnog prostora na adresi Ulica kralja Tomislava 5, Sisak.

23 godine nakon Domovinskog rata ove udruge promiču vrijednosti Domovinskog rata, vode brigu o braniteljima, obilježavaju datume koji su značajni za Domovinski rat, stariju povijest, te samu Županiju i Republiku Hrvatsku, rekao je župan Ivo Žinić.

A o samom najmu istaknuo je,

 

 

Ugovori su potpisani s Udrugom ratnih veterana 2. gardijske brigade-Gromovi, Udrugom  ratnih veterana 57 samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“, Udrugom veterana zračnog motrenja i navođenja „Radar“ Sisak, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Podružnica SMŽ, Udrugom roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata SMŽ, Udrugom specijalne policije „OSA“, Zajednicom udruga HVIDRA SMŽ, Županijskom podružnicom udruge hrvatskih dobrovoljaca SMŽ,  Bošnjačkom nacionalnom zajednicom  grada Siska i SMŽ i Hrvatskim društvom logoraša srpskih koncentracijskih logora – podružnica SMŽ.

Župan je izrazio želju vezanu uz korištenje ovih prostora,

 

 

Župan je naglasio da će Sisačko-moslavačka županija i dalje dobro surađivati s ovim udrugama, te da je i ove godine županija predvidjela sredstva za sve udruge proistekle iz Domovinskog rata u iznosu od  950.000,00 kuna. Taj novac je namijenjen programima, projektima i manifestacijama. Također, u proračunu su i određene donacije za pokroviteljstva, za događaje koji se organiziraju, a na koje mogu računati i ove udruge.

 

U ime svih udruga obratio se Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnice SMŽ,

 

 

Ovom odlukom i potpisivanjem ugovora udruge su na korištenje dobile gotovo 230 kvadratnih metara.

 

SMŽ2

SMŽ3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.