Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Gradonačelnica Ikić Baniček novinaru HRT-a zabranila ulazak u zgradu i praćenje sjednice Gradskog vijeća

Potpora oporbe u Gradskom vijeću Grada Siska svim novinarima

“Klub vijećnika HDZ, HSLS, HSP AS i HKS, koji u Gradskom vijeću Grada Siska čini oporbu, želi ovim putem dati punu potporu svim novinarima i građanima koji su pokušali danas prisustvovati sjednici Gradskog vijeća. Smatramo skandaloznim što je gradonačelnica zabranila novinaru HRT-a ulazak u zgradu i praćenje sjednice Gradskog vijeća, a još većim skandalom izjavu kako HRT nije dobrodošao na sva događanja u organizaciji Grada Siska.

Građani Siska, koji su svi „vlasnici“ Gradske vijećnice, sigurno se ne slažu s ovakvim postupanjem, stoga molimo novinare da ne podliježu takvim pritiscima i nastave izvještavati o događanjima iz Siska. Ovaj Grad pripada svima, a ne samo odabranim pojedincima koji poluge političke moći pokušavaju koristiti kako bi kontrolirali informacije s ciljem stvaranja lažne slike o sebi u javnosti.

Nećemo se ni prisjećati tko su sve bili ljudi koji su kroz povijest zabranjivali slobodu novinarima. Građani ovog grada sigurno se ne slažu s takvim postupcima i nadamo se da će svojom podrškom, u ovom slučaju novinarima HRT-a, pokazati kako su takva vremena iza nas.

Sjednice Gradskog vijeća već su dulje vrijeme mjesto zabrane slobode govora, a ne mjesto razmjena ideja i stavova, ali se nismo nadali da je gradonačelnica spremna ići ovoliko daleko. Osoba koja se deklarira kao zaštitnik građanskog odgoja svojim postupcima pokazuje građansku nekulturu.

Molimo sve sudionike društvenog života Grada Siska da stanu u obranu svih prava koje nam je donijela demokracija i pokažu novinarima kako je ovo grad koji neće dopustiti ovakve ispade totalitarizma.

 

Klub vijećnika HDZ, HSLS, HSP AS i HKS”


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.