Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predstavnici sindikata kod ministra Čorića razgovarali o promjenama u sisačkoj Rafineriji

“Ininu Odluku treba odgoditi dok se ne utvrde sve činjenice”

"Ininu Odluku treba odgoditi dok se ne utvrde sve činjenice"

Nije to bio sastanak radi sastanka, nije bilo obećanja, ali nisu doneseni ni konkretni zaključci, rekao je nakon sastanka, održanog u srijedu, 28. veljače u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike predsjednik sindikata Nova Solidarnost i koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta Predrag Sekulić.

 

sast 2

 

Ministar zaštite okoliša i energetike, dr. sc. Tomislav Ćorić, u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske i kao resorni ministar održao je sastanak s predstavnicima sindikata INAŠ – Sindikat naftne djelatnosti, Samostalnog Sindikata radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske, Sindikata Naftnog Gospodarstva i Sindikata Nove Solidarnosti.

 

predrag sekulić

 

Tema sastanka bila je  Inina odluka o promjenama u sisačkoj Rafineriji te organizirani mirni prosvjed Stožera za obranu Rafinerije Sisak. Predrag Sekulić

 

 

Želimo odgoditi primjenu Inine Odluke, dok se ne utvrde sve činjenice, zaključuje Sekulić

 

 

„Stav ove Vlade RH je da rafinerijski biznis na razini cjelokupne INA-e treba unaprijediti i u tom kontekstu cilj je osigurati vertikalno integriranu kompaniju sa svim njezinim komponentama pa i rafinerijskim biznisom“, rekao je ministar Ćorić naglasivši kako je u završnoj fazi  proces izbora financijskog savjetnika koji će biti zadužen za procjenu vrijednosti INA-Industrija nafte d.d, evaluaciju te razmatranje potencijalnih strateških partnera u provedbi transakcije otkupa dionica.

Predstavnici sindikata ministru Ćoriću su predali i niz dokumenata o, kako su istaknuli, važnosti FCC (Fluid katalitički kreking) postrojenja koje će stručnjaci Ministarstva zaštite okoliša i energetike izučiti i analizirati kako bi se donijela odluka o sljedećim koracima.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.