Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Proslava Dana posvećenog života

Održana u subotu, 3. veljače u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku

Održana u subotu, 3. veljače u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku

Vanjska proslava Dana posvećenog života održana je u subotu 3. veljače u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku. Tom prigodom, svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, povjerenikom za pastoral osoba posvećenog života fra Goranom Rukavinom i više svećenika, a slavlju su nazočile sestre redovnice iz zajednica koje djeluju na području biskupije.

 

_MG_6124

 

Na počeku sve okupljene pozdravio je biskup Košić pozvavši ih da posebno danas, na blagdan sv. Blaža, mole za redovnice, redovnike kako bi oni bili „svjetlo svijeta koje će svima pokazati evanđeoski put, te da bismo i mi onda njihovom riječju i primjerom slijediti Krista, Gospodina koji je Svjetlo svijeta“.

 

_MG_6130

 

U homiliji fra Goran je podsjetio kako je jučer proslavljen blagdan Svijećnice.

“To je dan kada smo se prisjetili što znači biti svjetlo svijeta u današnjem svijetu. Mi redovnici i redovnice baš to pokušavamo svjedočiti jer Bog uvijek zove i svakog dana nas poziva da budemo njegovi svjedoci. Nas koji smo se odlučili biti posvećenog života, Bog je pozvao iz konkretnih obitelji s konkretnim manama i slabostima, ali takvi nastojimo biti svjetlo svjetla u ovoj Crkvi. Koliko god puta to ne uspijemo iz naših grijeha i slabosti mi ipak pokušavamo biti vama laicima putokaz i poticaj što to znači živjeti bliže s Bogom, kako vjeru svjedočiti i koliko sama molitva može biti poticaj da vjera raste u našem srcu.

Bogu se iznova preporučujemo, a On će uvijek otvarati naša srca i davati nam snage svoga Duha da možemo biti dostojni svjedoci i da kroz život možemo nositi svoj križ. Ono što nam je svima uvijek bitno, svakoga dana, uvijek i iznova, je moliti za dar vjere. Ako imamo dar vjere onda ćemo lakše nositi sebe i svoje poteškoće, lakše ćemo se nositi s ljudima oko sebe i biti drugima potpora, biti Šimuni Cirenci, znajući u konačnici da nam je glavni cilj zavrijediti Kraljevstvo nebesko. Neka nas Gospodin u molitvi ujedinjuje, a naša vjera neka bude poticaj svima onima koji nas gledaju i slušaju da i oni mogu isto tako nasljedovati Krista“, zaključio je fra Goran.

 

_MG_6108 _MG_6100

 

Nakon mise održan je i tradicionalni obred grličenja, blagoslov grla na blagdan sv. Blaža, biskupa i mučenika.

(SV)


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.