Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Reakcija gradonačelnice Siska

“Srdačan pozdrav iz najrazvijenijeg grada vaše županije kojeg toliko ne volite!”

Gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček reagirala je na priopćenje župana Sisačko-moslavačke županije:

“Poštovani župane druge najnerazvijenije županije u Hrvatskoj,

pišem vam kao gradonačelnica najrazvijenijeg grada Sisačko-moslavačke županije i 29. najbogatijeg grada u Hrvatskoj prema dohotku po glavi stanovnika te kao gradonačelnica jednog od najmanje zaduženih gradova u Republici Hrvatskoj.

Smatram da je izuzetno licemjerno od vas pozivati me na suradnju nakon što ste u vašem dopisu upućenom meni objavili da ćete i nadalje kod kreditiranja diskriminirati tvrtke sa sjedištem u Gradu Sisku iako vašu županijsku blagajnu u najvećoj mjeri, preko 40 posto, pune porezi i davanja od građana i tvrtki s prebivalištem i sjedištem u najrazvijenijoj jedinici lokalne samouprave u vašoj Županiji, Gradu Sisku.

Umjesto da licemjerno javno pozivate na suradnju dok u službenim dopisima meni istu odbijate, predlažem vam da svoju socijalnu osjetljivost pokažete tako da se sa službenim vozačem vozite u nekom jeftinijem i manje sportski nabrijanomautomobilu od luksuzne Škode sportivo koju ste si na račun sisačkih poreznih obveznika priuštili nedavno za 300.000 kuna, odnosno pet godišnjih plaća prosječnog građana Siska.

Umjesto da mene licemjerno prozivate jer gradim i radim po Sisku predlažem vam, pače molim vas, da nakon desetljeća (ne)gradnje napokon završite Obrtničku školu u Sisku, osnovnu školu u Popovači i da barem započnete s gradnjom Učeničkog doma za koji ste mene prosili novce, koje ću vam rado dati. Ukratko, da počnete bilo što konkretno raditi i stvarati, jer zapošljavanje vojske uhljeba u SIMORI koji više nemaju gdje sjediti i izmišljanje muzeja koji ne postoje radi zapošljavanja podobnih uhljeba kao ravnatelja, nije rad. To je nerad i nered!

Župane druge najnerazvijenije županije u Hrvatskoj, kao gradonačelnica najrazvijenijeg i najbogatijeg grada u Županiji, mogu vam reći da ste podbacili u apsolutno svemu osim u službenim putovanjima po Parizu, Albaniji, utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije i gdje sve ne… Podbacili ste i za HDZ-ovske, izuzetno niske kriterije.

Drugi puta kada mi želite nešto poručiti prvo dva puta pročitajte žvrljotine koje ste ispisali pa poderite to i bacite u smeće. Dobronamjeran je to savjet da se ubuduće više ne sramotite.

Srdačan pozdrav iz najrazvijenijeg grada vaše Županije koji toliko ne volite!

Kristina Ikić Baniček, ponosna Siščanka”


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.