Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Skupština popovačkog ogranka HVIDRA-e

Tijekom 2017. godine u potpunosti realiziran Plan rada

Tijekom 2017. godine u potpunosti realiziran Plan rada

Predsjednik Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Popovače Ante Čupić, podnoseći izvješće o radu,  naglasio je kako su članovi sudjelovali u obilježavanju svih državnih praznika i blagdana kao i sljedećih obljetnica- Maslenica, Pakrac, Plitvice, Bljesak, Memorijal 12. Hrvatskih redarstvenika Borovo Selo, Dan državnosti, Dan Grada, Oluja, Dan mrtvih, Sjećanje na žrtvu Vukovara.

„Na navedena obilježavanja kao Udruga odazivali smo se kako na području Grada Popovače, tako i u drugim mjestima održavanja memorijala. HVIDRA Popovača je u suradnji sa Gradom bila nositelj mnogih aktivnosti, kao što je održavanje 9. Braniteljskog kupa Grada Popovače, a sudjelovali smo i na sportsko rekreacijskoj aktivnosti- 23. Županijske igre u Topuskom, potom na Susretima u Voloderu itd.”- napomenuo je Čupić dodajući i aktivno sudjelovanje u radu Predsjedništva Županijske HVIDR-e Sisačko- moslavačke županije, kao i u radu Odbora za branitelje Grada Popovače.

Ova će udruga, naglašeno je, biti i nositelj aplikacije za sufinanciranje projekta izgradnje spomen poprsja generalu Zvonimiru Červenku na još jedan natječaj Ministarstva branitelja. Među ostalim aktivnostima predviđenima Planom rada za 2018. godinu, HVIDR-a planira uređivanje prostora u kojem udruga djeluje te organizaciju sistematskih pregleda članova u Neuropsihijatrijskoj bolnici “Dr. Ivan Barbot”.

 

hvi

 

Ovogodišnja skupština popovačke HVIDR-e bila je prilika i za raspravu o pitanjima stambenog zbrinjavanja članova sa statusom vojnog invalida, a o ovoj temi kao i ostalim novostima u postupcima ostvarivanja prava braniteljske populacije okupljene je izvijestio Marko Klasan, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Sisačko- moslavačke županije. Skupštinu su također pozdravili i predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Katica Demeter kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser.

 

hvidrap

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.