Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sredstva iz Programa ruralnog razvoja – potpisani vrijedni Ugovori

“Unapređenje infrastrukture znači unapređenje života stanovnika na selu”

"Unapređenje infrastrukture znači unapređenje života stanovnika na selu"

– Unapređenje infrastrukture znači unapređenje života stanovnika na selu, bolju međusobnu povezanost i siguran put do njihovog poljoprivrednog zemljišta. Čestitam jedinicama lokalne samouprave na dobro pripremljenim projektima te im želim brzu i učinkovitu provedbu, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, prigodom potpisivanja ugovora s predstavnicima 212 jedinica lokalnih samouprava pri dodjeli 647 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH.

 

MINISTARSTVO_RURALNI RAZVOJ_01

 

Bespovratnim sredstvima financirat će se izgradnja i obnova lokalnih cesta, kolnika, površinske odvodnje, javne rasvjete i prometne signalizacije, rekao je u ovoj prigodi ministar Tolušić.

 

 

Ugovore u Zagrebu s načelnicima i gradonačelnicima potpisala je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture.

 

MINISTARSTVO_RURALNI RAZVOJ_02

 

– Danas je Novska bogatija za 5,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava, rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić

 

 

Poruka je ovo i Vlade i ministarstava dodaje Piletić

 

 

S područja Sisačko moslavačke županije osim Grada Novske, sredstva su dobile općine, Jasenovac, Lipovljani, Velika Ludina, Sunja, Dvor te gradovi Glina i Popovača.

 

MINISTARSTVO_RURALNI RAZVOJ_11

 

Ugovore o sredstvima za ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, potpisali su i načelnica Općine Jasenovac, Marija Mačković i Nikola Horvat načelnik Općine Lipovljani.

 

MINISTARSTVO_RURALNI RAZVOJ_05

 

Marija Mačković:

 

 

Gradonačelnik Novske Marin Piletić zahvalio se u ime svih nazočnih načelnika i gradonačelnika,  Ministarstvu i Agenciji na  dobivenim bespovratnim sredstvima, kojima se poboljšava infrastruktura, a  što je posebni važno  za razvoj manjih naselja i gradova. 

 

MINISTARSTVO_RURALNI RAZVOJ_15


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.