Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Što više domaćih proizvoda u kutinskim školama!

U lipnju će ponovno biti raspisan natječaj za OPG-ove

U lipnju će ponovno biti raspisan natječaj za OPG-ove

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine, vijećnik MOST-a Ivica Glibo postavio je pitanje „Kako osigurati da kutinski osnovnoškolci dobiju što kvalitetniju hranu, odnosno da proizvođači s kutinskih OPG-ova sa svojim kvalitetnim proizvodima uđu u kutinske škole? Neki gradovi, poput Siska i Bjelovara, hvale se s modelima gdje su uspjeli da se škole i vrtići s njihovog područja u potpunosti opskrbljuju s lokalnih OPG-ova. Sudjeluju li kutinski OPG-ovi u prehrani naših učenika i kako mi taj postotak možemo povećati?“.

 

VOCE

 

Privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić rekao je kako se to pitanje odnosi na shemu voća i povrća u osnovnim školama. Ministarstvo poljoprivrede upravo kako bi pomoglo OPG-ovima raspisalo je javni poziv gdje su odredili određene ciljne skupine djece za voće i povrće za učenike osnovnih i srednjih škola. Javni poziv trajao je do 30.6. prošle godine i sve su se škole mogle javiti na taj javni poziv kao što su i učinile sve kutinske Osnovne škole. Na javni poziv javilo se 87 dobavljača, a Ministarstvo je dostavilo školama popis dobavljača od kojih škole mogu naručiti voće i povrće. Nažalost s područja Grada Kutine niti jedan OPG nije bio na tom popisu. Da li nisu znali ili nisu ispunjavali uvjete u ovom trenutku ne znam, ali treba vidjeti može li neki do naših OPG-ova zadovoljiti te uvjete“.

U svakom slučaju u lipnju će ponovno biti raspisan natječaj i treba informirati OPG-ove kako bi se i oni našli na tom popisu dobavljača. Kutina ima logistiku i tržnicu i treba raditi na iznalaženju modela kojim bi se domaći proizvodi u što većoj mjeri našli u kutinskim školama – zaključak je ove rasprave.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.