Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Testna faza učinkovitijeg prikupljanja otpada u Kutini

Započeo pilot projekt prikupljanja mješovitog komunalnog otpada

Započeo pilot projekt prikupljanja mješovitog komunalnog otpada

Eko Moslavina započela je pilot projekt prikupljanja mješovitog komunalnog otpada Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Uz dvije stambene zgrade u Ulici A. Kačića Miošića, kod tzv. POS-ovih zgrada postavljeni su tzv. otpadomjeri i posude za prikupljanje biotpada.

 

o1

 

Svaka zgrada dobila je po jedan kontejner s različitim uređajima za mjerenje količine otpada. Adrijana Cvrtila direktorica Eko Moslavine rekla je kako se na ovaj način testira sustav održivog gospodarenja otpadom za zgrade kroz mjerenje količine miješanog komunalnog otpada koju će stanari iz dvije zgrade tijekom mjeseca ubaciti u kantu, te evidenciju odvoza miješanog komunalnog otpada. Obračun troška bit će na temelju izvršene usluge, odnosno računi će imati fiksni i varijabilni dio, koji će ovisiti o tome koliko puta u mjesecu se odvozi komunalni otpad pojedinog korisnika.  Na taj način, oni koji više razvrstavaju, platit će manje. Cilj ovih mjera je smanjenje količine komunalnog otpada.

 

o3

 

U testnoj fazi za vrijeme trajanja pilot projekta stanari i Eko Moslavina razmijenit će iskustva te će se tako doći do važnih informacija i podataka za uvođenje najučinkovitijeg sustava prikupljanja otpada.
Za vrijeme pilot projekta cijena odvoza otpada za stanare POS-ovih zgrada ostaje ista, neće se mijenjati.

 

o4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.