Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Traže se rješenja za zaštitu od poplava na području Grada Popovače

Sastanak s voditeljem Vodnogospodarske ispostave srednja-donja Sava

Sastanak s voditeljem Vodnogospodarske ispostave srednja-donja Sava

Gradonačelnik  Josip Mišković s pročelnicom UO za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivkom Nikolić Jež održao je sastanak s voditeljem Vodnogospodarske ispostave srednja-donja Sava Davorinom Pihom. Sastanku su još prisustvovali i predstavnici Hrvatskih voda iz Ispostave Kutina, kao i ravnatelj ŽUC-a SMŽ Stipo Šapina sa suradnicom, a na kojem se raspravljalo o temama vezanim za radove na odvodnji i na zaštiti od poplava na području Grada Popovače.

 

pop3

 

„Jedna od prioritetnih tema bila je rješavanje problema plavljenja ulice Varoš u naselju Stružec, do kojeg dolazi za vrijeme visokog vodostaja u retenciji Lonjsko polje. Dogovoreno je da Grad Popovača, ŽUC SMŽ i Hrvatske vode zajednički iznađu trajno rješenje zaštite ulice Varoš na način da se izradi glavni projekt koji bi obuhvatio podizanje nivelacije županijske ceste, izgradnju nove pješačke staze, rješavanje odvodnje zaobilaznih voda te zaštitni nasip vodotoka Obžev.

 

pop2    pop4

 

Sve tri strane uključile bi se u financiranje navedenog projekta, a Grad Popovača se obavezao ishoditi građevinsku dozvolu za navedeni projekt u 2018. godini, dok bi se gradnja izvršila u 2019. Također, na sastanku se razgovaralo i o izgradnji istočnog nasipa vodotoka Donja Vlahinička kojim bi se trajno riješila zaštita naselja Donja Jelenska i Stružec. Hrvatske vode su u fazi rješavanja pravno-imovinskih odnosa te je zatraženo uključenje Grada Popovače u isto kako bi se u 2018. godini ishodila građevinska dozvola i započeli radovi. Direktor Piha izvijestio je Grad Popovaču da su sredstva za početak izgradnje 1. faze nasipa osigurana i da njihova realizacija ovisi o brzini ishođenja projektne dokumentacije. Osim toga, dogovorena je i dinamika radova na održavanju odvodnih kanala i vodotoka u 2018. godini te način zajedničkog financiranja opločenja vodotoka Jelenka i Voloderac, kao i mogućnost izgradnje šetnjice uz potok Jelenka od NPB dr. Ivan Barbot do nove osnovne škole” – objasnio je gradonačelnik Mišković.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.