Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Započeli pokladni dani na Novljanskom području

“Maske do daske” u subotu, 10. veljače

"Maske do daske" u subotu, 10. veljače

Pokladni dani na novljanskom području započeli su okupljanjem jahača i zaprega u Novoj Subockoj, po treći put u organizaciji članova Udruge uzgajivača konja i goveda, „Hrvatski posavac“ i „Mokro polje“.

 

POKLADNO_06

 

Običaj pokladnog  jahanja, stara tradicija Slavonaca, prihvaćena je od uzgajivača i vlasnika konja, a u pripremama zajedno s njima sudjeluju članice Udruge žena „Subočanke“ iz Nove Subocke, „Orhideje“ iz Stare Subocke uz potporu Mjesnih odbora.

 

 

POKLADNO_03

 

Poslije okupljanja kod Mjesnog doma u Novoj Subockoj, povorka je krenula kroz selo uz pjesmu tamburaša, zaustavljajući se na  svom putu kod domaćinstava gdje su bili dočekivani hranom  i pićem. Pokladnu povorku veselo su dočekali i u Staroj Subockoj i Brestači, kod obitelji Krunić, koja se godinama bavi uzgojem hrvatskog posavca.

 

 

POKLADNO_05

 

Krajem tjedan, u subotu, 10. veljače, jahači i zaprega okupiti će se još jednom i u pokladnoj povoci krenuti iz Jazavice, ovaj put prema naselju Rajić.

 

POKLADNO_08

 

Istog dana u popodnevnim satima održati će se i manifestacija Turističke zajednice Grada Novske, „Maske do daske“, tradicionalna  povorka maskiranih skupina uz Novljanski fašnik.

 

POKLADNO_02

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.