SMŽ

1. memorijalni ultramaraton Glina-Kutina

85 kilometara za heroje Domovinskog rata

85 kilometara za heroje Domovinskog rata

1. memorijalni ultramaraton Glina- Kutina u organizaciji Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ održan je 9.ožujka.

Maratonci su na put dug 85 kilometara krenuli od  spomenika „Suza“ u Glini, a  ispratili su ih gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, u svojstvu osobnog izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Druga postaja ovog ultramaratona bila je Petrinja, u kojoj ih je kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima pozdravio gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović.

Nakon Petrinje maratonci su put nastavili  preko Siska gdje su kod spomenika poginulim braniteljima na Kontrobi, zapalili svijeće i odali počast svim poginulim braniteljima, do Popovače, gdje ih je dočekao gradonačelnik Josip Mišković koji je tom prigodom rekao

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/03/POP-BRAN.mp3?_=1

 

Na cilj, odnosno na kutinsko Gradsko groblje stigli su oko 18 sati. Tom prilikom, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, u svojstvu osobnog izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović zahvalio se maratoncima što i na ovaj način promiču vrijednosti Domovinskog rata i čuvaju uspomenu na hrvatske branitelje.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić,  izrazio je zahvale sudionicima maratona. „Uspomena i sjećanje na Domovinski rat i hrvatske branitelje vrijedna je svake žrtve i zato smo ponosni i zahvalni šte ste svojim vašim maratonom povezali mjesta naše Županije, jer zajedništvo koje smo pokazali u Domovinskom ratu, potrebno nam je i u miru.“, poručio je gradonačelnik Babić.

Prisjećajući se Domovinskog rata i heroja koji su svoje živote položili na Oltar Domovine, ovim maratonom Udruga „Heroji ne umiru“ odaje počast, ali i čuva sjećanje od zaborava sa jednom željom svih nas, a to je, ne ponovilo se.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version