Kutina

Budućnost Odmarališta na Malom Lošinju

Kod donošenja odluke u obzir se moraju uzeti sve činjenice!

Kod donošenja odluke u obzir se moraju uzeti sve činjenice!

Grad Popovača i Općina Velika Ludina već su  donijele odluku o prodaji svojih udjela Odmarališta na Malom Lošinju. Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, na tiskovnoj je konferenciji napomenuo kako nije za prodaju, ali kod donošenja odluke o budućnosti tog odmarališta u obzir se trebaju uzeti sve činjenice, a odluku o prodaji odmarališta može donijeti samo Gradsko vijeće Grada Kutine.

 

 

Gradonačelnik napominje kako je sadašnji gradski vijećnik Damir Petravić u prošlom sazivu Gradskog vijeća, kada je obnašao funkciju zamjenika gradonačelnika, uložio velik trud da se pokrenu imovinsko-pravni odnosi kako bi se utvrdilo vlasništvo.

Samu situaciju oko imovinsko-pravnih odnosa pojašnjava gradonačelnik,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/03/ML-1.mp3?_=1

 

Nerealno je za očekivati da Grad Kutina dobije sve sudske sporove te da mu se tim putem vrati vlasništvo nad odmaralištem. Uvjeti za ponovnim otvaranjem odmarališta i kampa su vrlo teški te iziskuju velika ulaganja.

Tihana Radošević, savjetnica za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom rekla je da su Grad Kutina, Grad Popovača i Općina Velika Ludina upisani kao vlasnici 2/3 nekretnine na Malom Lošinju, te je dodala

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/03/ML-2.mp3?_=2

 

Trenutni sudski troškovi su u visini od oko 125 000 kuna, a Grad Mali Lošinj u vlasništvo se upisao 2011. godine kada je gradonačelnik bio  današnji ministar turizma Gari Kapeli.

Hrvoje Krmelić, pročelnik za gospodarstvo pojasnio je kako su 2011. godine zapravo nastali pravi problemi,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/03/ML-3.mp3?_=3

 

Početna tržišna vrijednost iznosi  7 770.000,00 kuna, a za kupnju odmarališta zainteresirana su tri investitora, među kojima je i tvrtka Jadranka hotel. Grad Kutina tako bi prodajom odmarališta dobio oko 1,5 milijuna kuna.

 

 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako je neizvjestan ishod sudskih sporova, a isto tako neizvjesna je i duljina trajanja tih sporova.
Ukoliko Gradsko vijeće Grada Kutine donese odluku o prodaji Odmarališta gradonačelnik je rekao kako će se novac utrošiti na obnovu bazena, izgradnju atletske staze, izgradnju vrtića na Brunkovcu, izgradnju Doma za starije i nemoćne u sklopu Doma zdravlja, te izgradnju zatvorenog bazena.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version