Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

IKEA – Pozitivni za planet i ljude / Godišnje izvješće o održivom poslovanju

“U svemu što radimo dajemo sve od sebe da budemo dobri građani i dobri susjedi”

"U svemu što radimo dajemo sve od sebe da budemo dobri građani i dobri susjedi"

IKEA Grupa (INGKA Holding B.V. i tvrtke kojima upravlja) najveća je maloprodajna tvrtka za uređenje doma te jedna od 11 grupa tvrtki koje su vlasnici i upravljaju IKEA prodajnim kanalima pod franšiznim ugovorima s Inter IKEA Sistemima B.V.

Iz PG17 izdvajamo:

Robna kuća IKEA Zagreb jedna je od naših najodrživijih robnih kuća na svijetu, s kombiniranom infrastrukturom koja omogućuje 80 % održivije poslovanje u usporedbi sa zgradama slične veličine i namjene. IKEA Zagreb koristi kišnicu za ispiranje WC-a, proizvodi vlastitu električnu energiju te koristi geotermalnu energiju za grijanje i hlađenje

52 % zaposlenika i na 55 % rukovodećih pozicija u tvrtki IKEA Hrvatska nalaze se žene

Otvorena je prva vodeća održiva robna kuća IKEA, u gradu Kaarstu u Njemačkoj

IKEA asortiman solarnih proizvoda za dom po pristupačnim cijenama sada je dostupan na pet tržišta – nalazi se u prodaji u Poljskoj i Belgiji, čime su se ove dvije države pridružile Nizozemskoj, Švicarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu

416 vjetro-turbina na 11 tržišta na kojima posluje IKEA te 750.000 solarnih panela na IKEA zgradama; količina proizvedene obnovljive energije dovoljna je za podmirenje 73 % energije korištene u IKEA poslovanju

Više od 100 inicijativa koje doprinose cirkularnoj ekonomiji – od usluga recikliranja do radionica o iskoristivosti starog tekstila

Ušteđeno je više od 200.000 kg hrane, a taj rezultat dio je napora kako bi se količina bačene hrane u IKEA restoranima smanjila za 50 % do 2020. godine

Na osam tržišta pokrenuti su projekti kojima se izbjeglicama omogućava prvo radno iskustvo u novoj zemlji

 

PH120790_lowres

 

Tijekom protekle poslovne godine, IKEA Hrvatska podržala je brojne lokalne inicijative kako bi doprinijela boljem i održivijem životu u zajednici.

Tako su u suradnji s UNICEF-om i Gradom Siskom, prostori škola i predškola za 120 djece iz ranjivih skupina djece s područja Siska opremljeni novim namještajem i didaktičkom opremom – u čemu su svojim volontiranjem pomogli i brojni kolege zaposleni u robnoj kući IKEA Zagreb.

Po zatvaranju Probne kuće IKEA Zagreb, sav namještaj iz tog privremenog izložbenog prostora u centru Zagreba, doniran je udruzi Nova budućnost, koja skrbi o djeci bez primjerene roditeljske skrbi te udruzi Ženska pomoć sada za opremanje Prihvatnog centra za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja.

U suradnji s UNICEF-om, IKEA Hrvatska donirala je novac za prvu banku humanog mlijeka u Hrvatskoj, koje će povećati šansu za život oko 2000 djece koje se u Hrvatskoj godišnje rađa prijevremeno.

“Svakodnevno, u svemu što radimo, dajemo sve od sebe da budemo dobri građani i dobri susjedi. Vodimo brigu o svojem okolišu nastojeći da naši objekti imaju održive karakteristike – koristeći energiju iz obnovljivih izvora ili smanjujući otpad hrane, kao i otpad u cjelini, te reciklirajući, u svemu nastojeći biti pozitivni za ljude i planet.

Tako u robnoj kući IKEA Zagreb recikliramo 94 % svog otpada. Aktivni smo u zajednicama u kojima djelujemo i kao rezultat toga omogućavamo tim zajednicama napredovanje, osnažujemo ljude u njima i dijelimo dobre primjere kako bismo potaknuli druge da se pridruže našim nastojanjima da pozitivno djelujemo na ljude i planet, da živimo održiviji život”, istaknula je ulogu tvrtke IKEA u zajednici, Jovana Mehandžić Đurđić, voditeljica održivosti tvrtke IKEA u Jugoistočnoj Europi.

 

PH141042_lowres

 

Od 1. veljače 2018. Pia Heidenmark-Cook postavljena je za direktoricu održivog razvoja. Godinu dana je bila na poziciji vršiteljice dužnosti, a prije toga je predvodila integraciju primjene održivih praksi u IKEA maloprodaji.

„Odlučili smo da ljudima i planetu pružimo svoj maksimum i pokažemo da održivo poslovanje pokreće inovacije i obnovu, što se vidi na primjeru IKEA solarnog asortimana za dom, uz koji je održiva energija postala pristupačna velikom broju domaćinstava. Radujem se što ću svojom novom ulogom doprinijeti da budemo još pozitivniji za ljude i planet”, kaže Pia Heidenmark-Cook, direktorica održivog razvoja za INGKA Holding B.V. i tvrtke kojima upravlja.

Za informacije o učinku održivog poslovanja širom IKEA franšiza, te u asortimanu i dobavi, pogledajte Inter IKEA Group Izvještaj o održivom razvoju FG17.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.