Za piletinu:
- veliko pile u komadu
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- maslinovo ulje
Za umak:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice senfa
- 2 žlice balzamičnog octa
- 2 žličice smeđeg šećera
- 4 češnja češnjaka
- prstohvat mljevene ljute papričice
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih i začinite pile solju, paprom i maslinovim uljem u plehu za pečenje.
- Napravite umak od navedenih sastojaka i njime premažite pile.
- Piletinu pecite otprilike 50 minuta, povremeno ju provjeravajući, sve dok ne dobije hrskavu koricu.
- Nakon što ju izvadite iz pećnice prekrijte je aluminijskom folijom i pustite da odmori 10-ak minuta.
- Servirajte s pečenim krumpirima i povrćem koje možete peći s piletinom ili zasebno.
Oznake: