Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinja za tri mjeseca dobiva reciklažno dvorište

Organizirat će se i javne tribine za građane

Organizirat će se i javne tribine za građane

U Gradskoj upravi grada Petrinje danas je potpisan Ugovor za građenje i opremanje reciklažnog dvorišta. Projekt je vrijedan dva milijuna kuna, a 85% od tog iznosa financira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Kohezijskog fonda 2014.-2020.

 

5

Ugovor je potpisao gradonačelnik Darinko Dumbović zajedno sa zajednicom ponuditelja tvrtkama MIPEK d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o.

 

2

Gradonačelnik je na početku podsjetio na sve aktualne projekte u gradu

 

 

Dumbović vjeruje kako će svi sudionici u projektu odraditi dobro zadani im posao , a to je, prije svega, u interesu građana Petrinje

 

 

Radovi na gradnji reciklažnog dvorišta počinju 04. travnja, a trebali bi biti završeni u roku od tri mjeseca, rekla je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Vlasta Vuglec. Kako bi građane upoznali sa načinom odlaganja na reciklažnom dvorištu bit će organizirane i javne tribine .

 

6

Građani od reciklažnog dvorišta imaju višesturke koristi. Tako se u reciklažnim dvorištima naročita pažnja posvećuje problematičnom otpadu, a građani na kontroliran način mogu predati otrove i pesticide. Reciklažno dvorište bit će smješteno u Ulici Milivoja Grgića koja se, gledajući iz smjera Petrinje, nalazi u Koloniji prije Finela.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.