Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje u Jasenovcu

Ugrožene kuće u Jasenovačkoj Posavini

Ugrožene kuće u Jasenovačkoj Posavini

Zbog rasta vodostaja i ugroženih kuća u naselju Trebež, u Jasenovcu je u srijedu, 14. ožujka održana Izvanredna sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Sisačko moslavačke županije.

 

JASENOVAC_STOZER_03_140318_FOTO_ZELJKO GASPAROVIC

 

Sisačko moslavački župan Ivo Žinić, kaže kako je stanje pod kontrolom, angažirane su sve službe i nalaze se na terenu u obrani od  poplave, no kako rijeka Una kod Hrvatske Kostajnice još ne stagnira, a vodostaj rijeke Save kod Jasenovca, gdje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, bi mogao  porasti za dodatnih 30 do 40 centimetara.

– Odlučni smo braniti svaku kuću, naglasio je župan.

Najkritičnije je kod naselja Trebež, gdje će prema riječima brigadnog generala Siniše Jurkovića,  zapovjednika kopnene vojske, od četvrtka biti angažirano 100 vojnika Hrvatske vojske u obrani od nadolazeće vode.

 

JASENOVAC_STOZER_01_140318_FOTO_ZELJKO GASPAROVIC

 

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, napominje da će na području Jasenovačke Posavine  biti uključen i veći broj ljudi iz Hrvatskih voda i koji su već u pripravnosti. Ističe kako su na vrijeme uočili potencijalnu opasnost i ugrozu te da preventivno djeluju uz ostale angažirane službe.

– Moramo biti krajnje oprezni, pa će se kod Trebeža podići pola metra  dodatnog nasipa od vreća punjenih pijeskom  u dužini do 2 kilometra, dodao je Đuroković.

Zakazana je i nova sjednica županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje , svih uključenih u obranu od poplave, održati će se u četvrtak, 15. ožujka u Jasenovcu s početkom u 15 sati.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.