Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja u Gradu Kutini

Očekuje se niz odluka o mjerama za malo gospodarstvo!

Očekuje se niz odluka o mjerama za malo gospodarstvo!

Stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja jedan je od glavnih prioriteta aktivnosti Grada Kutine, ne samo za lokalne poduzetnike nego i za privlačenje novih investicija u svrhu širenja novih poslovnih djelatnosti na području Grada rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

U tu svrhu Grad Kutina će vlastitim sredstvima izgraditi novu javnu rasvjetu, vodovod i proširiti potrebne odvodne kanale u Poslovnoj zoni Kutina II, kako bi se stvorili i udovoljili tehnički uvjeti za pokretanje djelatnosti tvrtke ZIEGLER d.o.o.

Za radove se namjerava  uložiti 500.000,00 kn, te će isti biti pokrenuti kada se za njih stvore povoljniji vremenski uvjeti dok se, u gospodarskoj zoni gdje se planira izgradnja novog kanalizacijskog sustava u vrijednosti cca 1.700.000,00 kn.

U dogovoru s gospodarstvenicima koji rade u predmetnoj gospodarskoj zoni, Grad Kutina se obvezao da će isti odvodni sustav projektirati  i graditi u 2018., odnosno završiti u 2019. godini. Novi kanalizacijski sustav je nužan za održavanje postojeće zone i za najavljeno proširenje postojećih kapaciteta tvrtke SELK d.d., ali i drugih tvrtki koje se nalaze u predmetnom području.

Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, istaknuo je kako će se na sjednici Gradskog vijeća planiranoj krajem ožujka, donijeti niz odluka o mjerama za malo gospodarstvo kao što su sufinanciranja novog zapošljavanja/samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi  u 2018. godini. Također, predloženom mjerom Grad Kutina namjerava sufinancirati poslodavce za svaku novozaposlenu, odnosno dodijeliti bespovratna sredstva za samozapošljavanje s tim da novozaposlene/samozaposlene osobe koji nemaju više od 29 godina stječu pravo na uvećanje potpore za 50%.

U predloženom programu previđene su dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao potpora za opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta u 2018. godini.

Tu su još i dodjele bespovratnih sredstava poduzetnicima i obrtnicima za ulaganje u turističke projekte, dodjele bespovratnih sredstava za novoosnovane (start up) tvrtke i obrte kao potpora za razvoj malih poduzetnika u 2018. godini.

Ukupna vrijednost potpora za predmetne mjere iznosi 750.000,00 kn koja su uz ostale mjere osigurana u proračunu Grada Kutine, pri čemu su predmetna sredstva povećana u odnosu na prethodnu proračunsku godinu.

 

kkkt

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.