Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Svečano obilježen Dan Općine Lipovljani

Dodijeljene plakete i priznanja!

Dodijeljene plakete i priznanja!

Dan Općine Lipovljani  obilježen je Svečanom sjednicom koja je održana 16. ožujka 2018. Sjednici su nazočili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa zamjenikom Romanom  Rosavcem, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, saborski zastupnici Željko Lenart i Davor Vlaović, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, te predstavnici gradova i općina s područja Sisačko-moslavačke županije, kao i gradonačelnik Grada Lipika i načelnik Općine Hercegovac.

 

DSC_0012

 

Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani  pozdravio je sve nazočne,  izrazio je podršku ljudima koji žive na područjima u kojima vlada borba s poplavama i klizištima, te pozvao i sve prisutne da se uključe u akciju prikupljanja pomoći. U svom je govoru istaknuo,

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić čestitao je općinskim čelnicima  i stanovnicima Dan općine i župe. Zadovoljan razvojem Općine Lipovljani župan je istaknuo,

 

 

Na 5. sjednici Općinskog vijeća Općine Lipovljani, održanoj 29. siječnja 2018. godine, donesena  je Odluka o dodjeli plaketa i priznanja Općine Lipovljani.  Plaketu je tako dobio gradonačelnik Grada Zagreba Milanu Bandiću za potporu u održavanju manifestacije „Lipovljanski susreti“, te doprinos u promicanju kulturnog života i promicanju stvaralaštva nacionalnih manjina na području Općine Lipovljani.

Plaketa je dodjeljena i Hrvatskim autocestama d.o.o. za poseban doprinos u prometnom razvoju i stvaranju pretpostavki za gospodarski razvoj Općine Lipovljani, izgradnjom izlaza na autocestu i povezivanje Općine Lipovljani s autocestom A3, te realizaciji prometnice u poduzetničkoj zoni. Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu također je dobitnik plakete, i to za poseban doprinos u pokretanju i organizaciji Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima, te za potpore u radu udruga na području Općine Lipovljani.

 

NIKOLA HORVAT

DSC_0085

ŽINIĆ

 

U programu su sudjelovali MPZ „Lira“ Lipovljani i učenici OŠ „Josipa Kozarca“ koji su program otvorili programom „Putovanje kroz Hrvatsku“. Učenica Jelena Hrmo interpretirala je pjesmu Miroslava Slavka Mađera „Moja bez broja“, a učenica  Viktorija Toš pjesmu autorice Kristine Brkić „Oda Piljenicama“.

 

DSC_0024

DSC_0027

MPZ LIRA

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.