Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

U eksperimentalno provođenje kurikularne reforme uključene 4 škole s područja SMŽ

Kompletna podrška Ministarstva znanosti i obrazovanja

Kompletna podrška Ministarstva znanosti i obrazovanja

Strukovna škola Sisak, Osnovna škola Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajice, Osnovna škola Vladimira Vidrića iz Kutine i Osnovna škola Ludina iz Velike Ludine našle su se na popisu izabranih škola  za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme.

 

11

 

Od 215 prijavljenih, odabrane su 72 škole, 46 osnovnih i 26 srednjih, koje od rujna kreću s radom po novim kurikulumima. Eksperimentalnom primjenom bit će obuhvaćeno oko 8500 učenika i oko 1500 učitelja u prvim, trećim i sedmim razredima osnovnih škola te prvim razredima srednjih škola. Za učenike i nastavnike u projektu osigurani su tableti.

22

Sve škole u eksperimentalnom programu imat će kompletnu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, kako u primjeni programa, tako i u korištenju novih materijala, a za sam projekt osigurano je 200 milijuna kuna.

Za učitelje, stručne suradnike i ravnatelje planirana je višemjesečna edukacija, vodit će je mentori zajedno s domaćim i stranim stručnjacima. Učitelje očekuju i novi metodički priručnici u digitalnom obliku, s ciljem da u rujnu samouvjereno i kompetentno uđu u učionice.

 

vtric

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.