Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Započela obnova Barake

Uloga kluba mladih bit će višenamjenska

Uloga kluba mladih bit će višenamjenska

U Gradu Kutini održana je tiskovna konferencija na temu obnove Barake. Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić je podsjetio kako je obnova Barake na zgradi nekadašnje Pekare Like, započela krajem prošle godine rješavanjem imovinskih odnosa nad zemljištem i postavljanjem novog krova.

Prije početka konferencije, gradonačelnik  je obišao radove na gradilištu gdje su u tijeku grubi građevinski radovi koji već sada definiraju kako će u konačnici izgledati klub mladih, a slijede određena ulaganja poput priključka za struju, vodu, kanalizaciju i plin. Cijela investicija radi se kao preduvjet za dobivanje uporabne dozvole kako bi se po zakonu mogla održati sva potrebna događanja u organizaciji korisnika prostora. Stari objekt će se srušiti, a na tom dijelu će biti pozornica za vanjska događanja tijekom ljetnog razdoblja.

 

IMG_5463

 

Namjena Barake, kluba mladih, bit će višenamjenska, za odvijanje javnih događanja, te za stalno i svakodnevno druženje mladih. Prostor će biti namijenjen za korištenje udrugama KCM, Koma, Moto klubu Vilenjaci i Faun.

Imat će i zajedničke prostorije za radionice koje će osmisliti udruge mladih i jedan veći prostor u kojem će se moći organizirati koncerti, tribine i ostali javni događaji.

Predsjednik Kulturnog centra mladih Branko Kranjčević, prezentacijom se osvrnuo na prošlost Barake upoznajući s njenim alternativnim izričajem uz koji su odrastale brojne generacije i koja je u konačnici naš Grad činila prepoznatljivim održavajući razne koncerte privlačeći ljude iz cijeloga svijeta, te se zahvalio gradonačelniku na potpori i početku rješavanja problema prostora za mlade i udruge mladih u Kutini, jer je to od velike važnosti kako za mlade tako i za cijeli Grad.

Mišel Novosel, predstavnik Odsjeka za razvoj i upravljanje projektima, prezentirao je idejni projekt građevinskih radova. Ukupna površina iznosi 450 kvadrata, od toga je 370 kvadrata zatvorenog prostora i 78 kvadrata otvorenog prostora s dvije nadstrešnice. Baraka će sadržavat rekonstruirani objekt društvene namjene poput ureda za sve udruge, sviraone, glazbenog studija, skladišta za glazbenu opremu, backstage-a i koncertnu dvoranu za 100-120 posjetitelja, te uređeno zemljište u svrhu održavanja raznih događaja na otvorenom.

 

baraka

 

Gradonačelnik je rekao kako se očekuje potpuno uređenje Barake  do kraja ove godine, te dodao da će ovako kvalitetne projekte za mlade Grad uvijek rado podržati, jer tim načinom današnje nove generacije, djeca koja su sada još u vrtiću i osnovnim školama, kada odrastu moći će graditi svoje lijepe trenutke mladosti družeći se, educirajući i razvijajući svoju kreativnost upravo u budućem klubu mladih, u Baraci.

 

IMG_5475

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.