Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Mladi HNS-a za kreativni i inovativni Sisak!

Baloni u bojama koje inspiriraju kreativnost

Baloni u bojama koje inspiriraju kreativnost

Simboličnim puštanjem balona na šetnici Slavoljuba Slave Strigla, Mladi HNS-a Sisak obilježili su u subotu 21. travnja 2018. godine, Svjetski dan kreativnosti i inovacija.

„Balonima u bojama koje inspiriraju kreativnost htjeli smo ukazati na značaj oslobađanja kreativne energije mladih kao temelja razvoja kreativne industrije u lokalnoj sredini te mogućnosti razvoja kreativne industrije kako u našem gradu, tako i u Republici Hrvatskoj. Potencijal kreativnih industrija u inozemstvu, prepoznat je i  pretvoren u stvarnu ekonomsku prednost kao jedan od pokretača rasta BDP-a.

Smatram da je razvoj kreativne industrije jedan od najboljih načina da se potakne otvaranje novih radnih mjesta i sprečavanje odlaska mladih iz zemlje“ – naglasila je Vedrana Šunjić, potpredsjednica IO Mladih HNS-a RH.

„Mladi HNS-a Sisak još su 2013. godine, u sklopu koalicije Hrabrost za promjene, prepoznali potencijal kreativnih industrija i uvrstili u svoj program otvaranje Centra Kreativne industrije kao inkubatora za razvoj kreativnih industrija u Sisku. Izuzetno mi je drago vidjeti da projekt kreće u realizaciju i nadam se da će potaknuti samozapošljavanje, otvaranje novih radnih mjesta i zaustaviti odlazak mladih Siščana iz  našeg grada“ – poručila je Vedrana Šunjić.

 

Dan kreativnosti i inovacija 2


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.