Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače

Sve točke Dnevnog reda su usvojene!

Sve točke Dnevnog reda su usvojene!

Održana je 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače na čijem su se Dnevnom redu našle točke vezane uz Izvješća koje je vijeće trebalo usvojiti, te točke koje se odnose na daljnji razvoj i imovinu Grada Popovače. Više je rekao gradonačelnik Josip Mišković,

 

 

Sa prethodno predloženog Dnevnog reda jedna je točka povučena,

 

 

Sve točke Dnevnog reda su usvojene, a kako je obrazložio gradonačelnik Mišković, Grad nije odustao od prodaje bivšeg Odmarališta Čikat već će, ukoliko to bude moguće, nastojati taj postupak provesti zajednički sa Gradom Kutina i Općinom Velika Ludina, budući da je i sama inicijativa je pokrenuta zajednički.

 

2

 

Na Aktualnom satu gradonačelnik je izvijestio vijećnike o ostvarenim sredstvima za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Popovača u iznosu od 6,7 milijuna kuna, kao i o prijavi projekta za zapošljavanje žena kroz pomoć starijima pod nazivom ‘ZAŽELI’. “U suradnji sa Razvojnom agencijom SIMORA Grad je u veljači prijavio ovaj projekt na Natječaj Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. Projekt predviđa zapošljavanje 30 žena na vrijeme od dvije godine, a programom bi se obuhvatilo 120 korisnika s našeg područja”- naglasio je gradonačelnik.

Vijećnici su među ostalim pitanjima aktualizirali temu čišćenja zapuštenih zemljišta, potom odvodnih kanala, označavanja pješačkih prijalaza u centru Popovače, postavljanja signalizacije na pješačkom prijelazu u Strušcu, ograde oko groblja u Potoku, izgradnje vodovoda u Moslavačkoj Slatini, organizacije Voloderske jeseni, nastavku izgradnje Tržnice u Popovači, radova na sanaciji pješačke staze u Moslavačkoj ulici u Voloderu, te radova na kanalizaciji ulice sv. Barbare u Voloderu.

 

3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.