KULTURA

Održano 19. Moslavačko proljeće

KUD “Stružec” obilježio i 20 godina rada

KUD "Stružec" obilježio i 20 godina rada

Kud Stružec čuva tradiciju i baštinu ovoga sela,a od osam kulturno-umjetničkih društava koja djeluju na području Grada Popovače, ovo društvo je jedno od onih koje posebno ulaže u rad s mladima , prenoseći tako i na njih tradiciju ovoga moslavačkog kraja. Rekao je ovo u prigodi 19. Moslavačkog proljeća i 20 obljetnice KUD-a Stružec gradonačelnik Popovače Josip  Mišković

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/04/MP-1.mp3?_=1

 

Naša kultura opstaje na tradiciji iz prošlosti, dodaje Mišković

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/04/MP-2.mp3?_=2

 

 

Zamjenik župana Roman Rosavec  čestitajući svima blagdan Uskrsa posebno je istaknuo važnost čuvanja baštine Moslavine

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/04/MP-3.mp3?_=3

 

Na početku programa sve sudionike i goste pozdravila je Ružica Podbrežnjak, predsjednica društva istaknuvši kako se duga tradicija njegovanja baštine Moslavine nastaviti i izrazila zadovoljstvo sve većim brojem mladih koji se uključuju u rad KUD-a.

 

 

U programu 19. Moslavačkog proljeća uz domaći KUD Stružec , i to najmlađu skupinu, sudjelovali su HKUD Mošćenica, KUD Bratinečko srce iz Bratine, KUD Magdalena iz  Kupčine, KUD Šartovec , TO Janko Stjepušin Martinska Ves,Udruga umirovljenika „Treća dob“ iz Ivanić Grada , te mladi glazbenici Inga Potnar(violina) i Matija Dragojlović (gitara). Članovima koji su u društvu 20 godina , kao i onima koji pomažu radu ovoga društva uručene su zahvalnice.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version