Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Sisački Tigrići uspješni u Opatiji

ŠKK Tigar Sisak na 19. Opatija Cup-u

ŠKK Tigar Sisak na 19. Opatija Cup-u

Na fotografiji: Roko Dumbović, 1. mjesto mlađi kadeti do 41 kg


U nedjelju, 22. travnja održan je 19. Opatija Cup na kojem je nastupilo 383 natjecatelja iz 48 klubova iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije. Među njima nastupili su i Tigrići: Vanja Šabić, Lara Pahić, Lana Golomboš, Tia Škrljac, Nikolina Goloboš, Ema Kardaš, Roko Dumbović, Lovro Vujić, David Makar i Robert Glavaš.

Prvi je nastupio David  Makar koji je u kategoriji mlađih učenika open izgubivši u polufinalu ipak uspio osvojiti brončanu medalju. Lara Pahić natjecala se u kategoriji mlađih učenica gdje je uvjerljivim pobjedama od 5:0 stala na najviše mjesto na postolju. Vanja Šabić uvjerljivo je pobjeđivala sve do polufinala, gdje je ipak zaustavljena gustim porazom od 3:2. Vanja je ipak uspjela uzeti broncu u kategoriji učenica.

Lana Golomboš potvrdila je svoju titulu prvakinje države te s lakoćom uzela zlatnu medalju u kategoriju učenica do 44 kilograma. Nikolina Golomboš u svojoj kategoriji mlađih kadetkinja iznad 55 kilograma gubi u finalnoj borbi i osvaja srebro, ali nešto kasnije okušala se u kadetkinjama iznad 54 kilograma gdje nije dopustila ni jednoj protivnici da joj stane na put do samog trona i uzme zlato.

Ema Kardaš nastupala je u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma gdje je u repasažnom meču izborila brončanu medalju. Tia Škrljac ovoga puta nije uspjela izboriti finale u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma , ali je uvjerljivom pobjedom u repasažu uzela zlatnu medalju. Lovro Vujić nastupao je u kategoriji učenika do 46 kilograma gdje isto kao i Tia nije uspio ući u finale, ali je uspio izboriti broncu.

Roko Dumbović je počistio konkurenciju u mlađim kadetima do 41 kilograma uvjerljivim pobjedama te zablistao sa zlatom oko vrata. Roko je kasnije nastupao u nešto starijoj i težoj kategoriji kadeta do 52 kilograma gdje im je pokazao da zaslužuje mjesto među  tri najbolja te je tako zauzeo treće mjesto. Manje sreće ovoga puta imao je Robert Glavaš koji je izgubio u borbi za broncu.

Od 48 klubova koji su nastupili na 19. Opatija Cupu, ŠKK Tigar Sisak zauzeo je 7. mjesto u ukupnom poretku prema postignutim rezultatima.

Tigrići su odradili još jedan uspješan vikend, a sada za njih slijedi organizacija 7. Memorijalnog turnira u sjećanju na njihovog preminulog trenera Igora Maleka. Turnir će se održati u športskoj dvorani Brezovica 28. travnja s početkom u 10h.


Izvješće pripremila: Iva Dužić, trenerica


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.