Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Uređuje se novi objekt dječjeg vrtića „Potočnica“

Smanjuju se liste čekanja, 15 mališana kreće u vrtić!

Smanjuju se liste čekanja, 15 mališana kreće u vrtić!

Nakon što je kutinska Udruga Društvo Naša djeca dobila prostor na trajno korištenje bez naknade od  tvrtke Selk d.o.o., gradonačelnik Zlatko Babić, istaknuo je kako će se, na prijedlog Sandre Todorov, ravnateljice Dječjeg vrtića Kutina, stari prostor DND-a, prenamijeniti u dječji vrtić.

Prilikom otvaranja novih radnih mjesta na području Kutine, lista čekanja za upis u vrtić, povećala  se na 35 mališana, ponajviše jasličkog uzrasta koji je najizraženiji deficit vrtićkih kapaciteta.

Grad zajedno s tvrtkom Selk d.o.o. radi na osposobljavanju i opremanju objekta, od kompletne promjene instalacija do sustava grijanja i sitnog inventara.

 

IMG_5497

Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića istaknula je da će tako novi prostor od 85 kvadrata imati kapacitet 15 mjesta jasličke i mješovite skupine mališana od 1-3 godine starosti, a otvorit će se 2 nova radna mjesta za odgajateljicu i 1 za pomoćno-tehničko osoblje.

Gradonačelnik Zlatko Babić zajedno je s ravnateljicom vrtića obišao  radove i potvrdio da  će se novi dječji vrtić „Potočnica“ osposobiti za rad već u narednih mjesec dana.

„Nakon što se dovrše završni građevinski radovi, uslijedit će i opremanje vrtića namještajem i igračkama, a ulaganjem u prenamjenu prostora Grad će riješiti problem liste čekanja za upis mališana u novu vrtićku godinu. Stoga, zahvaljujem Selku što su ustupili novi prostor udruzi Društvo Naša djeca na korištenje bez naknade i udjelu u uređenju objekta novog dječjeg vrtića „Potočnica“ – rekao je gradonačelnik Babić.

 

IMG_5500

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.