Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Započela energetska obnova DV “Neven”

Gradonačelnik i suradnici obišli su radove!

Gradonačelnik i suradnici obišli su radove!

Ovih dana, na području Grada Kutine i Banove Jaruge, započele su energetske obnove osnovnih škola i dječjeg vrtića.

 

6

 

Projekt energetske obnove pet zgrada, odnosno 4 škole i vrtića, vrijedan je 15 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU, 3 milijuna kuna će izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok će 5 milijuna kuna će biti osigurano iz gradskog proračuna.

Tim povodom, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, pomoćnik pročelnika za razvoj i upravljanje projektima Mišel Novosel, viši savjetnik za infrastrukturne projekte icivilnu zaštitu Eldar Obralić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić, direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić te voditelj projekta Vlado Vujica uz ravnateljicu Dječjeg vrtića Kutina Sandru Todorov, obišli su radove na matičnoj zgradi Dječjeg vrtića „Neven“ u kojem je trenutno upisano 150-tero djece.

Više o vrijednosti projekta rekao je gradonačelnik Zlatko Babić,

 

 

 

Projekt uz neophodno uložena europska sredstva omogućuje energetsku obnovu vrtića uz korištenje obnovljivih izvora energije kojom će se postići smanjenje potrošnje energije zgrade Dječjeg vrtića „Neven“ u Kutini čiji je dosadašnji problem bio prekomjerna potrošnja energije zgrade što je dodatno utjecalo i na ugođaj boravka u prostoru objekta.

 

7

 

Više o radovima koji se trenutno izvode rekao je gradonačelnik Zlatko Babić,

 

 

Grad Kutina u suradnji sa RA MRAV, ulažu znatne napore kako bi povukli sredstva iz europskih i nacionalnih fondova, što nije nimalo lako. Treba zadovoljiti niz kriterija propisanih natječajima o čemu se brinu projektni timovi u Gradskoj upravi i RA Mrav koji su do sada zaista puno napravili na tom planu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.