Kutina

Započela energetska obnova DV “Neven”

Gradonačelnik i suradnici obišli su radove!

Gradonačelnik i suradnici obišli su radove!

Ovih dana, na području Grada Kutine i Banove Jaruge, započele su energetske obnove osnovnih škola i dječjeg vrtića.

 

 

Projekt energetske obnove pet zgrada, odnosno 4 škole i vrtića, vrijedan je 15 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU, 3 milijuna kuna će izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok će 5 milijuna kuna će biti osigurano iz gradskog proračuna.

Tim povodom, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, pomoćnik pročelnika za razvoj i upravljanje projektima Mišel Novosel, viši savjetnik za infrastrukturne projekte icivilnu zaštitu Eldar Obralić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić, direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić te voditelj projekta Vlado Vujica uz ravnateljicu Dječjeg vrtića Kutina Sandru Todorov, obišli su radove na matičnoj zgradi Dječjeg vrtića „Neven“ u kojem je trenutno upisano 150-tero djece.

Više o vrijednosti projekta rekao je gradonačelnik Zlatko Babić,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/04/VRTIĆ-1.mp3?_=1

 

 

Projekt uz neophodno uložena europska sredstva omogućuje energetsku obnovu vrtića uz korištenje obnovljivih izvora energije kojom će se postići smanjenje potrošnje energije zgrade Dječjeg vrtića „Neven“ u Kutini čiji je dosadašnji problem bio prekomjerna potrošnja energije zgrade što je dodatno utjecalo i na ugođaj boravka u prostoru objekta.

 

 

Više o radovima koji se trenutno izvode rekao je gradonačelnik Zlatko Babić,

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2018/04/VRTIĆ-2.mp3?_=2

 

Grad Kutina u suradnji sa RA MRAV, ulažu znatne napore kako bi povukli sredstva iz europskih i nacionalnih fondova, što nije nimalo lako. Treba zadovoljiti niz kriterija propisanih natječajima o čemu se brinu projektni timovi u Gradskoj upravi i RA Mrav koji su do sada zaista puno napravili na tom planu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version