Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Četvrti ZRIN festival od 03. do 16. lipnja u Sisačko-moslavačkoj županiji

Četvrti ZRIN festival održat će se od 03. do 16. lipnja na nekoliko lokacija Banovine u Sisačko-moslavačkoj županiji (Topusko, Glina, Brest Pokupski, Divuša, Hrvatski Čuntić) te u gradu Sisku.

Zrin festival posvećen je svima željnima avanture u netaknutoj prirodi, kulture u autentičnom okruženju, ljepote, mira, radosti u kraju mirisno čistog zraka, osvježavajuće netaknute prirode;  finih energija, doslovno ljekovitih, kao i izvorska voda koja iz brojnih drevnih vrela ovdje posvuda izvire – jer Banovina je energetski tako snažan kraj od kojeg se osjećate obnovljeno i napunjeno u kratkom periodu boravka ovdje!

Multimedijalni Zrin festival održava se u kraju gdje se rodio slavni junak Nikola Šubić Zrinski i gdje su Zrinski stolovali puna dva stoljeća. Festival je pokrenut s ciljem prezentacije predivnih lokaliteta nekadašnjih utvrda, burgova i posjeda Zrinskih u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i osvještavanja o mogućnostima koje bogata kulturna baština i gotovo netaknuta priroda ovoga kraja pružaju općem razvoju Banovine i Hrvatskog Pounja.

Ovogodišnje festivalsko izdanje otvaramo u nedjelju,  03. lipnja koncertom sjajnog Hrvatskog baroknog ansambla u Topuskom, gradu koji zbog položaja na termalnim izvorima vode ove godine obilježava 200. obljetnicu osnivanja suvremenog lječilišta! Koncert otvorenja održat će se u 20 sati u Župnoj crkvi Pohoda BDM u Topuskom. Zahvaljujući Sisačko-moslavačkoj županiji i Turističkoj zajednici SMŽ, organizirali smo slobodan prijevoz publike iz Zagreba u Topusko, a iz Siska u Divušu i Hrvatski Čuntić.

Sve informacije možete pronaći na www.zrin-festival.com.

Koncertom u obnovljenoj Kapeli sv. Barbare u Brestu Pokupskom, želimo prezentirati i promovirati vrijedne oltare spašene iz stare drvene kapelice uništene u Domovinskom ratu, a koji datiraju iz 1673. godine i dio su najvrjednije sakralne baštine Sisačke biskupije.

U predivnoj prirodi podno Zrina, uz rijeku Unu, na predziđu kršćanstva održala se povijesna župa Sv. Kate u Divuši u čijoj ćemo novoizgrađenoj crkvi slušati teorbu i sopran. Podno ostataka slavnog Čuntić grada, u prelijepoj franjevačkoj crkvi gostovat će Zagrebački gitaristički trio. Uz promocije knjiga u Glini (mons. dr.sc. J. Batelje: Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca) i Sisku (K. Gašljević Tomić: Selo i župa Viduševac) gdje će nastupiti i KUD Viduševac, festival ćemo najaviti i zaključiti koncertima Tria Amadeus i Danijela Detonija u nekadašnjoj sinagogi, danas glazbenoj školi u Sisku.

Zrin festival održava se zahvaljujući Ministarstvu kulture RH, Sisačkoj biskupiji, Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Petrinji i Topuskom, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Turističkoj zajednici SMŽ i Grada Petrinje te ostalim sponzorima i donatorima.

 

ZRIN festival

03.-16. lipnja 2018.

Topusko, Glina, Brest, Divuša, Sisak, Hrvatski Čuntić

 

20.05.2018. / nedjelja / ususret ZRIN festivalu / Glazbena škola Frana Lhotke, Sisak

Trio Amadeus

Leonid Sorokow, violina

Krešimir Lazar, violončelo

Ruben Dalibaltayan, klavir

 

03.06.2018. nedjelja / župna crkva Pohoda BDM, Topusko/ otvorenje festivala:

Hrvatski barokni ansambl

 

06.06.2018. srijeda / Knjižnica i čitaonica Glina

Promocija knjige mons. dr.sc. J. Batelje: Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca

 

07.06.2018. četvrtak / Kapela sv. Barbare, Brest

Vokalna sekcija FA Ivan Goran Kovačić Sisak

 

10.06.2018. nedjelja / župna crkva sv. Katarine

Anabela Barić, sopran

Erazem Grafenauer, lutnja

 

14.06.2018. četvrtak / Dvorana pape Ivana pavla II, Sisačka biskupija

Promocija knjige K. Gašljević Tomić: Selo i župa Viduševac

KUD “Viduševac”

 

16.06.2018. subota / franjevačka crkva sv. Antuna Padovanskog, Hrvatski Čuntić

Zagrebački gitaristički trio

Darko Petrinjak

István Römer

Goran Listeš

 

AFTER ALL program / Glazbena škola Frana Lhotke, Sisak: 21.06.2018.

Danijel Detoni, klavirski recital

 


 

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.